Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Blogmutsen & Co | Wat heb ik geleerd van bloggen

op 24/02/2016

geleerd

Vandaag in blogmutsen & co vertel ik je wat ik heb geleerd van het bloggen. Ik doe dit natuurlijk nu ruim 3,5 jaar en in die tijd heb ik best wel wat geleerd. Begon ik met artikeltjes van een paar regeltjes, nu zijn ze toch een stuk inhoudelijker geworden.

Jezelf zijn

Wat voor mij misschien wel het belangrijkste is wat ik geleerd heb, is om dicht bij jezelf te blijven op je blog. Ik heb vaak erover nagedacht om bijvoorbeeld een plog of vlog te maken, maar zeker het vloggen is nog niet echt mijn ding. Misschien komt dat nog wel een keer, maar voorlopig laat ik dat denk ik toch nog maar even links liggen. Het ploggen, dus het publiceren van een foto dagboek, dat is misschien wel iets voor mij, maar daar ben ik dan ook weer eerlijk in, ik vergeet vaak foto’s te maken van verschillende momenten op de dag. Maar wie weet komt dat nog wel een keer. Maar dicht bij jezelf blijven dus. Datgene doen wat jij wilt doen, en daar over schrijven waar je over wilt schrijven. Alleen als jij echt bent, dan is je blog dat ook. Het moet geen verzinsel zijn met fictieve personen als het ware.

Het moet leuk blijven

Omdat ik mijn frequentie in het bloggen wilde verhogen besloot ik vorig jaar mee te doen aan de 365 dagen bloggen challenge. Volgehouden heb ik het niet omdat het bloggen als een “moeten” begon te voelen. En daardoor verging me het plezier in het bloggen. Daarom heb ik ook een hele tijd geen artikelen meer geschreven op het moment dat ik de knoop had doorgehakt om te stoppen met de challenge. Toen ik het bloggen daarna weer oppakte vond ik het weer leuk, en zeker omdat het niet meer iedere dag “hoefde”. En dat houd ik nu nog steeds aan. Ik probeer wel dagelijks wat online te laten komen, maar soms gaat het gewoon echt niet. Nou, dan maar niet. Zolang het bloggen maar leuk blijft en voor nu blijft dat het voor mij.

Structuur

Contacten leggen met medebloggers

Een derde punt wat ik geleerd heb van het bloggen is het contact leggen met medebloggers. Niet specifiek om hen vragen te stellen of iets dergelijks, maar gericht contact onderhouden via bijvoorbeeld social media of natuurlijk het what’s app groepje wat ik samen met een aantal andere bloggers heb. Gewoon om ervaringen met elkaar te delen. Om vragen te kunnen stellen aan elkaar. Of om tips te krijgen over hoe je dingen net iets anders zou kunnen doen. Tips met betrekking tot grammatica bijvoorbeeld, of het maken en gebruiken van foto’s. Ik ben heel blij met het contact wat ik heb met de andere bloggers. Vooral de Facebook groepen helpen hier ook heel erg bij om snel een vraag te kunnen stellen en een antwoord te krijgen.

Blogmutsen

Zoals iedere week vind je hieronder ook weer de links naar de artikelen van de andere meiden. Neem zeker ook eens een kijkje op hun blog!

Wat heb jij geleerd door het bloggen?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: