Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Tag | Muziek tag

op 01/03/2016

Muziek

Vandaag weer een tag op mijn blog. Een muziek tag wel te verstaan, die ik tegenkwam op de blog van Aspasia. In dit artikel vertel ik je welke artiesten ik leuk vind, welke niet en meer muziek gerelateerde dingen. Dus lees je mee?

1. Wat is jouw favoriete nummer aller tijden?

Ik denk dat dat toch Imagine is van John Lennon. Puur vanwege de tekst, de boodschap in het lied. Want, willen we diep van binnen niet allemaal wereldvrede? Stel je gewoon eens voor dat dat zou lukken… Stel het je eens voor…

2. Welk(e) nummer(s) mogen op jouw begrafenis gespeeld worden?

Pfoe… Dat vind ik altijd zo’n lastige vraag. Vooral omdat ik daar nog helemaal niet mee bezig wil zijn. Maar aan de andere kant is het misschien ook wel goed om er over na te denken. Maar een nummer die op mijn begrafenis gespeeld mag worden? Misschien dan gewoon een nummer als “Tears in heaven” van Eric Clapton.

3. Welk nummer wil jij voor jouw openingsdans als je gaat trouwen? Als je al getrouwd bent: op welk nummer heb jij je openingsdans gedaan?

Wij hadden gekozen voor het nummer I’ll swear van All 4 one vanwege de tekst in dit nummer. Om ook op die manier nog min of meer tegen elkaar te kunnen zeggen “wat er ook gebeurt, ik ben er voor je.”

4. Naar welk nummer luister je op dit ogenblik vaak?

Ik heb niet echt één bepaald nummer wat ik vaak luister. Maar een artiest waar ik momenteel heel veel naar luister is Claudia de Breij. Een nummer dat ik heel erg mooi vind is bijvoorbeeld “Ik zie jou”.

5. Welke artiesten vind je overschat?

Justin Bieber (sorry voor alle Beliebers), daar heb ik echt niets mee. Of, als we het hier in Nederland betrekken, Frans Bauer. Zelfs die reclame van hem die nu op tv is? Daarbij zet ik het geluid uit als die erop is.

6. Welke artiesten vind je ondergewaardeerd en/of zouden bekender mogen zijn?

Claudia de Breij zou wat mij betreft best wat meer gedraaid mogen worden op de radio. En verder? Ik heb eigenlijk niet echt een artiest waarvan ik verder zou willen dat ze groter zijn ofzo. Dat komt voor iedere artiest vanzelf op het moment dat het voor hen weggelegd is.

7. Van wie was je fan als kind?

Heel vroeger luisterde ik naar Madonna, maar vanaf mijn 14e was ik toch wel een mega grote fan van The Kelly Family. Deze band heeft natuurlijk vanaf die tijd ook een grote rol in mijn leven gehad zoals ik laats ook schreef in de artikelen rondom mijn coming out.

8. Koop je soms nog echte CD’s?

Nee eigenlijk niet meer. Ik luister heel veel via Spotify de laatste tijd eigenlijk.

9. Wat is je favoriete break up song?

Ik zou het niet weten. Ik heb er nog nooit echt mee te maken gehad dat ik mijn toevlucht moest zoeken in muziek om troost te vinden ofzo. Ik schrijf het liever zelf van me af middels gedichten.

10. Wat is jouw favoriete muziek om op te dansen?

Haha wil je dat echt weten? Ik ben geen danser, dus ik heb liever gewoon muziek waarbij ik lekker kan zitten en kan ontspannen. De voetjes van de vloer is echt niet mijn ding. Al danste ik vroeger op de camping uiteraard wel de Macarena en dat soort dingen.

11. Wat is je favoriete muziek om te sporten: Hardlopen, fitness…?

Toen ik aan hardlopen deed had ik vooral graag muziek op waar toch wel iets meer snelheid in zit. Nu als ik aan het werk ben, luister ik graag naar de muziek van Claudia de Breij. Maar alleen als ik aan het einde van de maand MB’s over heb in mijn abonnement.

12. Welk nummer maakt je blij?

“Jouw liedje” van, wederom, Claudia de Breij omdat hier natuurlijk voor ons hele mooie herinneringen aan vast kleven. Dit nummer hebben we tijdens de zwangerschap van Daphne altijd altijd geluisterd door de telefoon op Daphne haar buik te leggen en ik heb het zelf gezongen tijdens de doop van Bjarne. Dus dat blijft altijd een speciaal nummer voor mij, voor ons.

13. Welk nummer geeft je een instant zomergevoel?

“Walking on sunshine” van Katrina and the waves. Dit is zo’n vrolijk uptempo nummer, daar moet je wel vrolijk van worden.

14. Wie zijn je favoriete YouTube artiesten?

Ik heb niet echt favoriete YouTube artiesten omdat ik daar eigenlijk nooit echt kijk. Ja, ik wel om even snel nummers op te zoeken voor bijvoorbeeld in dit artikel, maar ik ga niet uren zitten kijken en luisteren naar YouTube.

15. Volg je zangwedstrijden zoals The Voice, Idols en X Factor?

Nee. Dit zijn er vaak op vrijdagavond op en dan heb ik zelf repetitie van het koor waar ik bij zing. Ik kijk die programma’s enkel als ik eens een keer niet naar de repetitie kan ofzo.

Tot zover deze tag. Voel je vrij om hem over te nemen!!!


//


4 responses to “Tag | Muziek tag

 1. mamma schreef:

  Mooi

 2. Carola schreef:

  Wil jij begraven worden? ????

 3. Vlijtig Liesje schreef:

  Hé, ben je gestopt met hardlopen? Lukte het niet meer?

 4. Ilse schreef:

  Leuk dat je de tag ook gedaan hebt! I’ll Swear vind ik ook een super romantisch nummer. 🙂
  Ik heb inmiddels trouwens een nieuw domein. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: