Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Overdenking | Mensen met een missie

op 05/03/2016

missieMensen met een missie. Het is mooi als deze mensen er zijn. Maar hoe bepaal je wat jouw missie is? Heb ik zelf een missie? Hoe kan je je missie nastreven? Ik ga in dit artikel op onderzoek uit. Lees je mee? Wat is jouw missie?

Ontdekken

Het leven kan je zien als één grote ontdekkingsreis. Want ook ik leer nog dagelijks dingen bij. Misschien kleine, ogenschijnlijk onbenullige dingen, waarvan je niet eens doorhebt dat je ze leert, maar het gebeurt wel. Immers, al doende leert men. En daarbij maakt het niet uit of het nou echt iets heel groots is, of juist iets heel kleins. Misschien wordt je beeld over een bepaald persoon of een gebeurtenis wel bijgesteld door iets wat er gebeurd is en merk je dat pas na een tijdje.

Leven

Om te kunnen ontdekken wat jouw missie is, is het ook belangrijk om te leven. Te leven en te kunnen kijken naar alles om je heen. Ontzag hebben, ontroerd worden en verwondering hebben voor en door de natuur, mensen om je heen, dingen die je ervaart. Gewoon even er bij stil staan dat niet alles zomaar vanzelfsprekend is. Het leven is eigenlijk gewoon één groot wonder en het is een nog groter wonder dat jij de kans hebt gekregen om te mogen leven. En daar dus ook wat mee te doen. Immers, na je geboorte wordt je aan de hand meegenomen in de eerste stappen van het leven, maar zodra je op eigen benen komt te staan, dan moet je zelf wat van je leven maken.

Mijn missie

Maar wat is nou mijn missie? Is dat simpelweg, nou ja… simpel…, oud en gelukkig worden? Dat is denk ik te kort door de bocht. Mijn missie nu is dat ik Bjarne, voorlopig nog, aan de hand mee wil nemen in het leven. Hem wil laten zien hoe mooi het leven is. Dat ik hem alles wil geven wat hij straks nodig heeft als hij echt op eigen benen gaat staan en zelfstandig is. Mijn missie is dat ik een goede echtgenote voor mijn vrouw wil zijn en blijven en dat wij samen oud mogen worden. Mijn missie is te genieten van mijn leven iedere dag opnieuw. Mijn missie is blijven bloggen en anderen blijven inspireren met mijn belevenissen en overdenkingen.

Grotere doelen

Natuurlijk is het relatief makkelijk om een missie dichtbij huis te zoeken. Maar wat is mijn missie als ik dat naar een hoger niveau wil tillen? Dan wordt een missie al snel iets waarvan je gelijk denkt “dat is toch onhaalbaar, dus zet het maar uit je hoofd”. Neem bijvoorbeeld wereldvrede. Dat is een grote wens en een missie waar ik mijn steentje aan bij wil dragen. En ook al zegt dat stemmetje diep van binnen soms wel eens “die wereldvrede komt er toch nooit“, als ik niet probeer daarnaar te streven, wie dan wel? Ik kan toch op mijn eigen vierkante meter mijn eigen steentje bijdragen aan een wereld vol vrede? En zolang ik dat kan, zal wereldvrede mijn missie blijven. En als dat nou voor meer mensen een missie is en zij dat ook op hun vierkante meter uit willen dragen, dan spreid zich dat misschien wel een keer uit, waardoor wereldvrede misschien ooit heel dichtbij kan komen.

Wat is jouw missie?

Dit artikel is geïnspireerd op: Weekbrief nr. 8 d.d. 29 februari 2016, M.E. van Strien-van Milaan, © Het Apostolisch Genootschap.


//


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: