Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Houten speelgoed: succes gegarandeerd

op 06/03/2016

houten speelgoed

Houten speelgoed, je hebt het vast wel eens gezien. Zelf speelde ik er vroeger al mee, en ook Bjarne heeft nu het nodige houten speelgoed. En dat is hier een groot succes. Vandaag vertel ik wat hij leuk vindt om mee te spelen en wat hij zoal heeft.

Treintjes

Natuurlijk heeft Bjarne een houten trein set. Niet helemaal zoals de trein set hier boven op de afbeelding, maar wel dat idee. Een locomotief en twee wagonnetjes die met een magneet aan elkaar te verbinden zijn en houten spoordelen die je in elkaar kunt klikken. Dan nog wat accessoires die je als versiering ernaast kunt zetten en de set is compleet. Van mijn ouders had Bjarne vorig jaar al twee sets gekregen, zodat hij ook net wat meer spoor had om uit te leggen en de trein dus wat verder zou kunnen rijden. En met zijn verjaardag heeft Bjarne ook nog een set gekregen met gekleurde spoordelen. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar aangezien beide sets van hetzelfde merk zijn, zou je bijna denken dat ook dat wel in elkaar past. Toch maar eens gaan proberen binnenkort.

Spelen met de trein

Bjarne begint nu echt te snappen hoe de treintjes aan elkaar moeten. Althans, dat het magneetje ze bij elkaar houdt. Maar hij snapt nog niet dat één kant wel elkaar aantrekt en de andere kant niet. Ach, het houdt hem bezig en het is wel leuk om te zien hoe hij blijft proberen de treintjes aan elkaar te zetten en ze weer van elkaar af te halen. En met het treintje rijdt hij ook echt af en toe over de rails heen. Heel leuk om te zien dat hij er zo leuk mee kan spelen. En natuurlijk gaat het dan gepaard met het bekende “tjoeke tjoeke, tuut tuut!”

hout2

Tractor met boerderij

Ook kreeg Bjarne op zijn verjaardag een tractor met aanhanger en een boerderij. De boerderij heeft bijna een week op tafel gestaan terwijl de tractor de hele tafel rondgereden werd. De hooibalen werden op de tractor gelegd, in de aanhanger en in de boerderij en de dieren hebben ook alles gezien. Ze kwamen zelfs op de hooizolder en zijn daar uit het raam gevallen haha. En de boer? Die heeft al in de aanhanger gelegen, maar zit voornamelijk achter het stuur. Zoals het hoort natuurlijk.

Een groot succes

Het houten speelgoed wat Bjarne heeft is dus duidelijk een groot succes. Hij speelt er heel veel mee en ook al is het netjes opgeruimd, het is één van de eerste dingen die ’s morgens weer uit de kast gehaald worden om mee te spelen. Direct gevolgd door het hele assortiment toet toet en zoef zoef dieren die wij hebben hier in huis. Een gezellige bende dus, waar heel veel mee gespeeld wordt.

Dit artikel bevat affiliate links. Voor meer informatie, zie mijn disclaimer.


//


7 responses to “Houten speelgoed: succes gegarandeerd

 1. mamma schreef:

  Oh dan moet je echt eens gaan kijken bij Wanders houten speelgoed . Die zit op de hoek VENESTRAAT/KANAAL in assen. Klein leuk winkeltje met alleen houten speelgoed.

 2. monica schreef:

  Die boerderij ziet er leuk uit. Vind daan vast geweldig. Kan je mij vertellen waar je die kan kopen?

  Ken je het merk Haba? Ontzettend veel en mooi houten speelgoed.

  • pschmitz schreef:

   Bjarne heeft hem cadeau gekregen, dus ik kan je niet precies vertellen waar hij gekocht is (was aan het cadeaupapier ook niet te zien namelijk) Maar ik weet dat ze dat merk vaak ook bij Kruidvat of Big Bazaar verkopen. Dus misschien dat ze hem daar nog hebben.
   Haba ken ik zelf niet nee.

 3. Tineke schreef:

  Ik vind houten speelgoed zelf ook heel erg leuk! Ik hoop dat ons zoontje zodra hij is geboren en iets ouder is, ook gek is op houten speelgoed!
  Liefs

 4. Aukje schreef:

  Hier ook een houten trein-fan. Ik weet alleen niet of ik dat ben of Mees van 3 jaar 🙂 Nou ja, ik moet een mooie baan bouwen en hij gaat dan spelen. Een mooie rolverdeling.

  • pschmitz schreef:

   Ja zo gaat dat hier ook nog haha. Alhoewel, gisteren heeft Bjarne zelf een paar stukjes van de toet toet baan in elkaar gezet. Dus wie weet hoef ik binnenkort niet persé meer te helpen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: