Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Google adsense | Is het wat?

op 07/03/2016

google

Misschien is het je de afgelopen tijd al opgevallen, sinds ruim een week draaien er advertenties van Google Adsense op mijn blog. Over het hoe en waarom vertel ik je meer in dit artikel.

Inkomsten

Het is natuurlijk fijn om inkomsten te kunnen krijgen met mijn blog. Immers, ik heb ook uitgaven voor mijn blog om te zorgen dat mijn domein kan blijven bestaan bijvoorbeeld. Dus zou het ook heel wenselijk zijn om in elk geval quitte te spelen wat de inkomsten betreft. En dus zoek ik soms naar mogelijkheden om eventueel wat inkomsten te kunnen genereren.

Affiliate links

Zo nu en dan gebruik ik affiliate links in mijn artikelen. Dit staat ook altijd onderaan een artikel vermeld. Wanneer je op een link in dat artikel klikt, en gebruik maakt van de diensten die achter de link zitten (bijvoorbeeld iets bestellen bij een website), dan krijg ik een percentage van de waarde van je bestelling. Het kost jou niets extra, maar levert mij dus iets op.

Inkomsten door reclame

Net als op de televisie en radio is reclame een goede manier om inkomsten te verwerven voor mijn blog. Dat is ook de reden dat ik heb gekeken naar de mogelijkheden van Google Adsense. Ook dit is een dienst wat zowel jou als mij niets kost. Nee, het kost niets, maar levert wel wat op. Want op het moment dat jij een advertentie ziet die je aanspreekt en je klikt daarop, dan krijg ik daar €0.01 voor.

Nou is het trouwens niet de bedoeling dat je weet ik hoe vaak per dag klikt hoor. Nee, het is fijn als je een keer klikt op het moment dat een advertentie je aanspreekt, maar het is zeer zeker geen verplichting. Dat zou immers niet eerlijk zijn. Ik wilde alleen met dit artikel wel even aangeven waarom je reclames in de zijbalk en onder niet gesponsorde artikelen tegenkomt.


//


One response to “Google adsense | Is het wat?

  1. mamma schreef:

    Weet ik dat ook weer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: