Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Er op uit | Einzelgängeroptocht Rimburg

op 08/03/2016

Afgelopen zondag werd de einzelgängeroptocht voor de tweede keer gehouden in het dorpje Rimburg. Rimburg is een klein dorpje tegen de Duitse grens dat valt onder de gemeente Landgraaf. Voor ons is Rimburg echt op loopafstand, dus dat is ideaal. Wij gingen kijken naar de optocht en ik vertel je wat ik ervan vond.

Einzel watte?

Een einzelgängeroptocht. Oftewel een optocht voor mensen die alleen gaan. Maar liefst 111 deelnemers mogen jaarlijks deelnemen aan deze optocht en zij lopen dus alleen. Zij hebben enkel eventueel één of meerdere attributen bij zich om een act op te voeren op straat. In een lange optocht lopen zij vervolgens door, in dit geval, Rimburg heen.

Actualiteiten

Het leuke van een einzelgänger optocht is dat de deelnemers ieder jaar n kunnen spelen op de actualiteit. Hier in Limburg was natuurlijk het afgelasten van diverse optochten. En al helemaal het afgelasten van de Landgraaf optocht op de laatste minuut. Daardoor waren er toch een aantal deelnemers die in hun act hieraan refereerden. Ieder op een eigen manier. Er waren ook een heleboel andere leuke deelnemers zoals de winnaar van de optocht, die hierboven is afgebeeld. Zijn motto: “Mit carnaval  ging ich nog als un speer, nou zit ik er helemaol daor heer.”  Dit werd uitgebeeld door letterlijk door een stoel heen te zakken.

“Kom kom mer”

Zelf vond ik overigens de vrouw die derde is geworden van de optocht het beste Zelf was ze niet meer dan een verklede vrouw met een snijplank en een aardappelschil mesje waarmee ze op de plank tikte. Aan een touwtje had ze een plankje of iets dergelijks gemaak en daarop had ze een komkommer gelegd met ogen en wenkbrauw. Maar de “hond” wilde niet komen als zij hem riep. Deze act vond ik echt geweldig gevondenl


//


One response to “Er op uit | Einzelgängeroptocht Rimburg

  1. Vlijtig Liesje schreef:

    Dit lijkt me een leuke optocht! En wat een originele invalshoek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: