Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Nog een paar nachtjes…

op 15/03/2016

nachtjes

En dan? Nog een paar nachtjes slapen en dan begint eindelijk het motorsport en autosport seizoen weer echt. Dan mogen de mannen van de Moto 3, Moto 2, MotoGP en Formule 1 weer aan de bak. En dan kan ik op de zondag middag weer op het puntje van de stoel zitten en fanatiek mijn favorieten aanmoedigen. Een vooruitblik op een, hopelijk, mooi seizoen.

Il Dottore

Ja, uiteraard is mijn favoriete coureur nog altijd “Il Dottore”, Valentino Rossi. Hopelijk wordt hij dit seizoen wel kampioen en pakt hij de titel die dit seizoen van hem afgenomen werd dankzij één van de collega coureurs. De crash van Marc Marquez in de één na laatste race was duidelijk niet de schuld van Rossi, wat duidelijk zichtbaar werd als je de beelden in slow motion terug zag. Hierdoor moest Rossi in de laatste race als laatste starten en zat, na een geweldige inhaalrace, er helaas niet meer in dan een tweede plaats in het kampioenschap. Ik had graag willen zien hoe de wedstrijd was verlopen als hij wel gewoon voorin had mogen starten.

Dit jaar op zondag

In Assen hebben we dit jaar een primeur. Niet dat iedereen er even blij mee is, zoals ik, maar ik snap ergens de reden achter die primeur ook wel. Dit jaar is de wedstrijddag van de Dutch TT namelijk voor het eerst op zondag. Eerder was deze altijd op zaterdag. Assen was het enige circuit nog waar op zaterdag werd gereden. Maar ik snap wel dat de races verplaatst zijn naar de zondag in de hoop dat er nog meer bezoekers komen. Natuurlijk op de wedstrijddag zelf, maar zeer zeker ook gedurende het hele weekend. Ach en het zal ook een kwestie van wennen zijn. En voor we het weten, is de race op zondag net zo gewoon als de race op zaterdag.

”Ik snap hem”

Mag ik gelijk ook even iemand nomineren voor de meest irritante BN’er in een reclame? Met stip op 1 is dat voor mij Max Verstappen. Één seizoen gereden en gelijk al de held van Nederland. Maar hij moet zich vanaf komend weekend maar bewijzen en laten zien dat hij niet toevallig één seizoen goed was, maar dat hij vorm heeft kunnen houden. Ik hoop voor hem dat het gaat lukken en dat hij mogelijk zelfs een podiumplaats weet te behalen. Echt, het is niet zo dat ik Verstappen niets vind, maar ik vind het gewoon jammer dat van hem gelijk een wereldster wordt gemaakt. Ach ja, ik hoop voor hem dat hij een geweldig seizoen gaat hebben. Een seizoen met veel spektakel, want dan hebben wij als kijkers ook een spectaculair seizoen.


//


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: