Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Blogmutsen & Co | Leven zonder internet

op 23/03/2016

internet

Over dit artikel hebben wij op voorhand al veel lol gehad. Want een leven zonder internet… hoe kan je dat weergeven als je een blog via het internet publiceert? Eigenlijk zouden we dan een leeg scherm aan je moeten tonen. Maar… ook dan maak je gebruik van het internet. Hoe zou het zijn om te leven zonder internet?

Normaal

Vroeger was het heel normaal. Er was gewoon geen internet, dus je hoefde je ook geen zorgen te maken over het niet werken van het internet. Nieuws kreeg je alleen nog maar mee via het journaal op tv of radio of via de krant. Het was niet meer even eenvoudig opzoeken op internet. Op straat was het een drukte van jewelste. Tenminste als je in een buurt woonde met veel kinderen, want iedereen speelde buiten. Bij ons op het pleintje was in elk geval altijd wel wat te beleven bij mooi weer. Bij regen speelde je binnen en ook dan was er altijd wel wat om mee te spelen.

Tegenwoordig

Tegenwoordig is iedereen toch vrijwel altijd online. Hoe makkelijk is het niet om even snel je telefoon te pakken en het laatste nieuws bekijken, even snel de social media bij langs. Even een berichtje sturen naar die ene vriendin die je al tijden niet meer gesproken hebt. Het is zo verleidelijk. Maar daardoor verlies je ook wel eens het contact met anderen.

Hoe zou het nu zijn?

Maar hoe zou het nu zijn als je ineens moet leven zonder internet? Ik denk dat ik vooral het checken van het nieuws zou missen, want de app van Teletekst wordt op mijn telefoon toch wel heel vaak geraadpleegd. En via what’s app krijg ik ook vaak het laatste nieuws binnen. De social media kan ik op zich best zonder, al is het natuurlijk af en toe wel eens leuk om even snel te kijken. Dus voor mij zou het voornamelijk het nieuws zijn waar ik van af zou moeten kicken.

En verder? Hoe zou ik mijn dag inrichten? Overdag zou er denk ik niet heel veel veranderen, want dan ben ik voornamelijk bezig met mijn werk en natuurlijk het zorgen voor Bjarne. In de avond is voor mij het moment om toch wat makkelijker op internet te kunnen. Ik denk dat ik dan in de avond met Daphne wat vaker een film zou kijken of bijvoorbeeld een spelletje doen aan de keukentafel ofzo. Gewoon nog wat meer quality time zeg maar.

Wat zouden zij doen?

Natuurlijk geef ik je een overzichtje van de andere mutsen en de artikelen waarin zij beschrijven wat ze zouden doen in een leven zonder internet.


2 responses to “Blogmutsen & Co | Leven zonder internet

  1. Mariska schreef:

    Ik zou internet echt super missen! En wat m’n blog betreft zou ik niet eens zonder kunnen 😛

  2. Marjon schreef:

    Ik zou het internet echt heel erg missen! Want dat zou betekenen dat ik mijn blog niet meer heb en dat zou ik echt voor geen goud willen missen. Liefs Marjon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: