Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Brussel… een verschrikkelijke gebeurtenis.

op 23/03/2016

Brussel

Op het moment dat ik begin met het schrijven van dit artikel is het dinsdag avond. Vrijwel de hele dag, het bezorgen van de post uitgezonderd, heb ik de televisie aangehad om het nieuws rondom de verschrikkelijke gebeurtenissen te volgen. Ik voelde de behoefte om toch iets hierover te schrijven en daarom ben ik daar dus aan begonnen. Ook al weet ik niet zo goed wat ik zou moeten schrijven.

Explosies

Het begon met een pushbericht op mijn mobiel: “Twee explosies op luchthaven Brussel”. Eenmaal thuis hebben we het nieuws opgezet en werden we deelgenoot gemaakt van de verschrikkingen op de luchthaven Zaventem. Waar in eerste instantie de aard van de explosies nog niet bekend was, leek al snel dat het zou gaan om een aanslag. Zeker na de berichten dat ook explosies waren gehoord bij een metrostation.

Was het te verwachten?

Dat is natuurlijk de grote vraag… Was het te verwachten? Ik weet het niet. Eerlijk gezegd hield ik er, net als velen, rekening mee dat er was zou kunnen gaan gebeuren, maar ik ging er toch zeker niet van uit dat het zo snel al zou gaan gebeuren. Het was natuurlijk al wel duidelijk dat de vrijdag gepakte Abdeslam nieuwe plannen maakte voor aanslagen, maar toch overviel me dit bericht wel. Dus of het te verwachten was? Dat er weer ergens aanslagen zouden komen wel denk ik, maar waar en wanneer niet. Dat is denk ik ook nooit te voorspellen.

Dichterbij

Eerlijk gezegd beangstigen me die aanslag ook wel een beetje. Natuurlijk probeer ik er zo min mogelijk aan te denken en gaat het leven gewoon door. Het zal nu in elk geval ook tijdelijk weer veiliger zijn op straat omdat iedereen gewoon alerter wordt. Alerter voor zolang het duurt. En ach, stel er is een gek die wat zou willen, zou hij dan echt juist daar wat plannen waar ik ben? Ik denk dat hij dan eerder drukbezochte gebieden gaan opzoeken. En als het zo moet zijn, dan zal het ook zo moeten zijn. Al hoop ik het nooit van dichtbij mee te moeten maken natuurlijk. Maar dat zullen de slachtoffers ook gedacht hebben.

Imagine…

En toch blijf ik geloven in een vredevolle wereld. Een wereld waarin iedereen mag zijn zoals hij is, ongeacht afkomst, huidskleur, geloofsovertuiging, geaardheid of weet ik het wat. Alleen als we daar allemaal in blijven geloven wordt de wereld misschien een klein beetje vriendelijker. En ik kan ervoor zorgen dat op mijn eigen stukje vierkante meter de wereld in elk geval vredelievender wordt. En dat is dan ook wat ik na wil streven. Want als ik het niet doe… wie dan wel? Bart Peters verwoordde het heel mooi in zijn lied “Hemel”:
//


2 responses to “Brussel… een verschrikkelijke gebeurtenis.

  1. sarahmari schreef:

    Supermooi gezegd! ik deel je mening op elk vlak en vind het zo erg dat het gebeurd is. Pijn, verdriet, woede. Niets en alles voel ik op dit moment. Het is onwerkelijk en veel te dichtbij.

    Laten we lief hebben en elkaar graag hebben, want zolang we elkaar nog hebben, zijn we niet verloren! ♥♥

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: