Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Overdenking | Al die mooie beloften…

op 24/03/2016

beloftenWitte donderdag. De avond van het laatste avondmaal en van de verloochening van Jezus door Petrus. Maar wat heeft dit te maken met beloften? En wat betekent witte donderdag voor mij?

Bijbelverhaal

Veel mensen zullen het Bijbelverhaal wel kennen. Het verhaal van het laatste avondmaal en natuurlijk later die avond de verloochening door Petrus. Voor het kraaien van de haan zou hij drie keer hebben ontkend Jezus te kennen. Volgens Petrus zou dit niet gebeuren omdat hij kort daarvoor het nog had opgenomen voor Jezus. Echter, het gebeurde toch, Petrus zei tot drie keer toe dat hij Jezus niet kende waarop de haan begon te kraaien. Jezus werd opgepakt en de rest van het verhaal kennen we natuurlijk.

Beloften

Maar wat heeft dat verhaal nou te maken met beloften? Ik denk dat we beloften af en toe te snel maken. Te snel zeg je soms ja, waarna een belofte staat. Een belofte die je dan uiteindelijk niet waar kunt maken, bewust of onbewust. Want het is vast iedereen wel eens gebeurd dat je bepaalde dingen niet had mogen vertellen en je dat onbewust toch gedaan had voor je er erg in had.

The Passion

Ja, witte donderdag is voor mij altijd de avond van the Passion. Vorig jaar heb ik hem helaas gemist omdat wij lekker naar het theater waren, maar gelukkig kan je via de eo de dvd gratis aanvragen zodat ik hem alsnog heb kunnen zien. Waarom? Omdat ik het mooi vind om te zien hoe het verhaal  over de laatste dagen van het leven van Jezus verteld wordt op een moderne manier. En dat is natuurlijk waar the Passion voor staat. Maar behalve het vertellen van het verhaal vind ik het ook altijd mooi hoe het in beeld gebracht wordt. En dat enorme kruis vind ik altijd indrukwekkend om te zien.

Veilig?

Natuurlijk rijst nu ook de vraag wel op of het wel veilig is om naar the Passion te gaan. Maar weet je? Ik denk dat als je daar in de buurt woont, of het plan had om te gaan, dat je dan gewoon moet gaan. Dat je moet laten zien dat wij ons leven niet stilzetten voor een paar mensen die een andere visie hebben dan wij en menen dit met aanslagen en geweld op te moeten lossen. Bovendien zal voorlopig bij dit soort evenementen de veiligheid op een behoorlijk hoog niveau zijn, dus ik denk dat er weinig problemen zullen gaan zijn. En anders is er altijd nog de televisie om het hele spektakel te kunnen volgen.

Dit artikel is geïnspireerd op: Weekbrief nr. 11 d.d. 14 maart 2016, A. Wiegman, © Het Apostolisch Genootschap.//


One response to “Overdenking | Al die mooie beloften…

  1. mamma schreef:

    Mooi gezegd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: