Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Overdenking | Ik ben apostolisch!

op 26/03/2016

apostolischJa, ik ben apostolisch. En ik ben er trots op. Maar wat is nou apostolisch zijn? Wat betekent apostolisch zijn en hoe probeer ik dit te uitten in mijn leven? Ik ga op zoek naar antwoorden op deze vragen.

Apostolisch

Wat is nou apostolisch zijn? In de Weekbrief voor eerste Paasdag staat dit als volgt:

Het woord apostolisch betekent: als apostelen. Apostelen (het woord komt uit het Grieks) zijn mensen die van binnenuit gedreven een boodschap van vrede en liefde in de wereld willen uitdragen.

Een boodschap van vrede en liefde uitdragen… hoe doe je dat dan? Of gaat dat automatisch? Misschien gaat dat inderdaad wel automatisch. Het is in elk geval wel een verlangen wat ik heb. Om in een wereld van vrede te leven en niet in een wereld met al die oorlogen.

Bergrede

De Bergrede bestaat onder meer uit praktische leefregels. Regels die eigenlijk vrij logisch lijken te zijn in het dagelijks leven. Neem bijvoorbeeld deze: “Behandel anderen steeds zoals je zou willen dat ze jou behandelen.” Is dat niet iets om in je achterhoofd te houden als je een conflict hebt met iemand? Of wanneer je een probleem hebt met iemand en je dat graag op wilt lossen? Behandel de ander dan zoals jij zou willen dat jij behandeld wordt. Wil jij verbaal aangevallen worden? Of heb je liever dat een geschil of conflict op een respectvolle manier opgelost wordt? Schud je elkaar liever de hand of sla je liever iemands hersenen in? Aan jou de keus…

Respect

Één van de belangrijkste waarden in het leven is denk ik het hebben van respect. Wanneer je respect hebt voor wat dan ook, kom je denk ik een stuk verder in het leven dan wanneer niets je kan boeien. Ik denk dat respect ook een hele belangrijke bouwsteen is wanneer je het hebt over het willen uitdragen van een boodschap van vrede en liefde.

Apostolisch

Ik wil die boodschap van vrede en liefde uitdragen op mijn eigen vierkante meter. Hoe ik dat precies moet doen weet ik niet, maar respect is wel iets wat ik daar echt bij nodig denk te hebben. Immers, ik wil zelf met respect behandeld worden door anderen, dus dan zal ik dat zelf ook moeten doen. Het is nou niet zo dat ik altijd alleen maar respectvol, vredevol en liefdevol zal zijn, ik ben ook een mens. Maar ik wil er wel alles aan doen om daaraan te werken.

Dit artikel is geïnspireerd op: Weekbrief nr. 12 d.d. 21 maart 2016, A. Wiegman, © Het Apostolisch Genootschap.


//


One response to “Overdenking | Ik ben apostolisch!

  1. mamma schreef:

    Mooi gezegd meisje dikke kus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: