Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Vrolijk Pasen!

op 27/03/2016

pasen

Vandaag is het, dat is je vast niet ontgaan, eerste paasdag. En dus wens ik jullie allemaal hele fijne paasdagen. Geniet van deze twee, voor de meeste mensen, vrije dagen. Kijk uit met paasvuren als je daar heen gaat en eet niet teveel eieren!

De oorsprong van pasen

Pasen is een belangrijk feest in het Christelijke geloof. Maar pasen vindt zijn oorsprong in het Joodse Pesach. Echter, waar bij Pesach de uittocht uit Egypte onder andere gevierd wordt, wordt in de Christelijke geloofswereld juist gevierd dat Jezus opstond uit zijn graf nadat hij op goede vrijdag gekruisigd was. Tegenwoordig zijn de data van pasen en Pesach van elkaar gescheiden.

Muziek

Heel kenmerkend voor pasen is natuurlijk ook de muziek. Neem bijvoorbeeld de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. De Matthäus Passion vertelt op een muzikale manier de lijdensweg van Jezus. Wat ik zelf vroeger heel vervelend vond waren alle koralen die in de Passion zitten. Ze zijn op zich best mooi qua tekst, maar bij ieder koraal is de melodie hetzelfde. Enkel de toonhoogte verandert hier en daar. De kruiswoorden die vind ik dan wel weer verschrikkelijk om te zingen. Maar ieder het zijne wat dat betreft natuurlijk.

Eieren

Voor veel mensen zal pasen ook gewoon een feest zijn van eieren. Eieren schilderen, eieren verstoppen, eieren zoeken en natuurlijk eieren eten. Wat pasen voor jou ook betekent, ik hoop dat het mooie dagen voor je gaan zijn!


//


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: