Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Mamablog | De meest gestelde vraag…

op 07/04/2016

vraagWat zijn de meest gestelde vragen die je gesteld worden als je kindje groter wordt? Ik zet er vandaag een paar op een rijtje en geef een antwoord op de vragen. Lees je mee? Welke vragen herken je of stel je zelf wel eens?

Hoe oud is Bjarne nou?

Ja, dit is misschien wel echt één van de meeste gestelde vragen die we krijgen. Hoe oud is Bjarne nou? Dat komt denk ik ook doordat Bjarne voor zijn leeftijd erg lang is en mensen hem vaak ouder schatten. Nou, hij is twee. En dat is vooral ook heel erg te merken aan de fase waar hij momenteel in zit: “Ik ben twee en ik zeg nee”. Want momenteel wordt alles wat je vraagt bijna beantwoord met nee. Heel vermoeiend af en toe, maar toch ook wel weer heel leuk. En ach, het is een fase dus het gaat wel weer over. Toch?

Gaat Bjarne al naar school?

School, crèche, peuterspeelzaal… Geef het maar gewoon een naam. Voor mij is het gewoon de peuterspeelzaal waar hij heen gaat. Crèche vind ik zo’n verschrikkelijk woord, net als of het een soort gevangenis is ofzo. Ik weet niet wat het precies is, maar het woord crèche vind ik echt helemaal niets. Dan nog liever school, of gewoon peuterspeelzaal. En ja, Bjarne gaat daarheen. Daar heb ik ook eerder al een artikel over geschreven. En hij vindt het daar gelukkig helemaal leuk, dus dat scheelt al zoveel.

Vraag je je nooit af hoe het zou zijn om zwanger te zijn?

Ja, dat vraag ik me zeker wel eens af en ik hoop het ook ooit te mogen ervaren. Het lijkt me heel bijzonder. Ik vond het al een wonder om Bjarne bij Daphne in de buik te kunnen voelen trappen, laat staan om een kindje in mijn eigen lichaam te mogen voelen. Ik zou me er nu ook echt geen voorstelling van kunnen maken hoe het zou voelen.

Willen jullie nog een tweede kindje?

Het antwoord hierop is heel simpel: Ja. Wij hebben namelijk allebei de wens om een keer een kindje op de wereld te mogen zetten. En dus is de wens er ook zeker voor een broertje of zusje voor Bjarne. Op de vraag wanneer wij hier aan gaan beginnen geef ik geen antwoord, puur omdat wij er nog niet mee bezig zijn.

Herkenbaar?

Dit waren enkele van de vragen die veel aan ons gesteld worden. En natuurlijk ben ik ook wel benieuwd of andere ouders enkele van deze vragen herkennen. Of werden jou juist hele andere vragen gesteld? Ik zou het leuk vinden als je het in een reactie achterlaat.


//


One response to “Mamablog | De meest gestelde vraag…

  1. Tineke schreef:

    Ik heb je blog pas net ontdekt en vind hem nu al erg leuk, ik ben je meteen gaan volgen via bloglovin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: