Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Review | Schijn, hoop en liefde

op 08/04/2016

Schijn, hoop en liefde

Twee jaar geleden op de boekenbeurs in Maastricht kocht ik het boek Schijn, hoop en liefde van Rianne Witte. Inmiddels heb ik het boek uit en vandaag laat ik je weten wat ik ervan vond.

Het verhaal

Schijn, hoop en liefde wordt op bol.com als volgt beschreven:

Linda Schuiteman woont bij haar ouders in een Veluws dorpje. Ze werkt in een slagerij terwijl ze vegetariër is en handbalt omdat ze niet mag voetballen. Al sinds de kleuterschool weet Linda dat ze meisjes leuker vindt dan jongens, maar omdat ze er zeker van is dat haar streng religieuze omgeving homoseksualiteit afkeurt, heeft ze niet de moed om ervoor uit te komen. Daarom negeert ze haar gevoelens zoveel mogelijk en probeert ze zo onopvallend mogelijk te leven. Dit gaat goed tot ze, op advies van haar beste vriendin, reageert op een contactadvertentie. Wat een onschuldig afspraakje had moeten zijn, ontaardt in een heftige nacht. Linda’s lesbische gevoelens krijgen vrij spel en laten zich niet meer onderdrukken. Die ene nacht verandert haar leven voorgoed.

Schijn, hoop en liefde is een luchtige, met vaart geschreven roman over geloof, coming-out en je eigen keuzes maken. Komische dialogen, rake typeringen, kleurrijke personages en een hoofdpersoon die met vallen en opstaan voor zichzelf leert opkomen: een buitengewoon geslaagd debuut.

Schrijfstijl

Het boek is op een vlotte manier geschreven waardoor het goed weg leest. Bij tijd en wijle was heet ook het vervelend om het boek weg te moeten leggen, maar gelukkig had ik het boek dan ook altijd in de buurt liggen om snel nog een paar pagina’s te kunnen lezen wanneer het mij uit zou komen. Ik kon me bij tijd en wijle ook heel goed verplaatsen in de hoofdpersoon of de situaties waarin zij zich bevond. Voornamelijk wanneer het ging over de twijfel en het gevoel waar ze mee te maken kreeg. Misschien komt dat ook wel doordat er een gevoel van herkenning ontstond.

Algemeen oordeel

Ik vond het een reuze leuk boek om te lezen. Ontroerend zo nu en dan, maar zeer zeker ook verrassend. Je wist niet persé altijd op voorhand wat er zou gaan gebeuren of wat er met de personages in het boek gebeurde. Ik denk dat dit boek ook een steun kan zijn voor (jonge) meiden die worstelen met hun gevoelens, zeker wanneer een Christelijke achtergrond hier een rol bij speelt.

Dit artikel bevat affiliate links. Voor meer informatie, zie mijn disclaimer.


//

One response to “Review | Schijn, hoop en liefde

  1. Vlijtig Liesje schreef:

    Dit boek spreekt mij niet aan omdat het over een jong meisje gaat. Dat boeit me niet merk ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: