Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Mamablog | Plakken!!!

op 14/04/2016

Plakken
Wij werken bij Bjarne met een beloningssysteem. Of beter gezegd: twee keer het beloningssysteem. Ik ga je daar vandaag meer over vertellen en ben natuurlijk ook heel benieuwd naar jouw ervaringen.

Potje

Bjarne geeft sinds een tijdje aan wanneer hij op het potje wil. Nou doet hij dan niet altijd wat, maar hij geeft het wel aan, dat vind ik al heel fijn. Uiteraard draagt hij overdag gewoon nog een luier voor als het even allemaal niet lukt, maar we prijzen Bjarne ook wel heel erg als het een keer wel gelukt is om op het potje te plassen of te poepen. Als het gelukt is dan mag Bjarne een sticker plakken op het blaadje voor het plassen op het potje. Daar komt dan de datum bij te staan en als het blaadje vol is dan krijgt hij een klein cadeautje. Dat is dan echt gewoon iets kleins wat hij leuk vindt en wat we in huis hebben liggen. Inmiddels heeft hij al twee blaadjes vol (op één blaadje zitten 28 vakjes) dus hij is goed bezig.

Avondeten

Ook voor het avond eten hanteren we deze methode. Bjarne wil namelijk het liefst alleen maar aardappelen en groenten. Ja, en heel af en toe wat vlees. Maar pasta gerechten of Chinees daar hoef je bij hem niet mee aan te komen. Of we moeten gaan wokken in Duitsland, dan smult hij. Maar hier thuis is het eten af en toe echt een drama. Maar goed, dan eet Bjarne een avond niet of nauwelijks, als hij dan honger heeft is dat niet mijn pakkie an. Hij krijgt geen ander eten wat dat betreft want dan zouden we echt alleen maar iedere dag aardappelen, groente en vlees eten. En daar heb ik dus echt geen zin in.

Plakken!!!

Maar Bjarne weet ook dat als hij zijn bordje goed leeggegeten heeft, dat hij dan een sticker mag plakken. En dat plakken dat vindt hij maar geweldig. Hij weet ook precies aan te wijzen welk blaadje voor het potje is en welke voor het eten. Het blaadje van het eten heeft hij inmiddels bijna vol, maar dat gaat minder snel dan het blaadje van het potje. Maar ach, dat is niet erg. Al doende leert hij toch wel om zijn bordje leeg te eten.

Stickers

Ik gaf al aan dat wij Bjarne stickers laten plakken. Wij gebruiken hiervoor stickers met Mickey Mouse en zijn vriendjes erop. En we laten iedere keer Bjarne ook heel bewust kiezen welke sticker hij wil. Zo blijft het voor hem ook echt leuk om te doen en blijft het denk ik ook langer een beloningsvorm.


//


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: