Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Tag | Songtag-st!

op 17/04/2016

songtag-st

Vandaag een tag waarin ik getagd werd door Simone van Sim’s cup of tea. De bedoeling van deze tag is om van de, door Simone, uitgekozen nummers een zin te halen die mij het meeste aanspreekt. En natuurlijk een motivatie daarbij. Ik vind dit een leuke

Lost Boy ~ Ruth B

I realized I finaly had a family

Ja, dit realiseerde ik me toen ik voor het eerst Bjarne echt op mijn borst had liggen en helemaal toen we met zijn drietjes op de kamer waren. Helemaal alleen als nieuwgeboren familie, ons grote wonder tussen ons in. natuurlijk had ik altijd wel een familie, maar nu had ik echt mijn eigen familie en dus ook mijn eigen nieuwe verantwoordelijkheden ten opzichte van Bjarne.

I see fire ~ Ed Sheeran

And I hope that you remember me

Dit nummer werd ook gebruikt voor de film de Hobbit. Nou moet ik heel eerlijk bekennen deze film nog nooit gezien heb, dus ik weet ook de context van het lied in de film niet. Deze zin vind ik zelf het mooist uit de tekst omdat ik hoop dat ik herinnerd zal worden. En hoe dat laat ik over aan de mensen die mij gaan herinneren.

Let her go ~ Passenger

Only hate the road when you’re missing home

Tja, zo waar. Ik haat inderdaad af en toe de afstand tussen mijn ouders en mij, mijn zusjes, en nichtjes en mij. Voornamelijk natuurlijk al s ik hen heel erg mis. Of bij bijvoorbeeld verjaardagen of feestdagen zoals kerst en Sinterklaas. Maar soms bied de afstand ook voordelen. Bijvoorbeeld bij de TT. In Assen was het altijd lastiger om dan vrij te krijgen, hier in Landgraaf leeft het totaal niet, dus krijg je makkelijker vrij.

When I was your man ~ Bruno Mars

Same bed but it feels just a little bit bigger now.

Dat is inderdaad hoe mijn bed voelt als Daphne weer een slaapdienst heeft. Dan is ons bed ineens zo groot terwijl ik gewoon op mijn eigen plekje lig. Gek is dat toch eigenlijk dat je dat dan zo anders kunt ervaren dan wanneer je allebei in dat ene bed ligt. Zelfs wanneer we allebei op  een rand van het bed liggen.

Fragile ~ Kygo

One door closes and another opens

Zo gaat het inderdaad in het even. Waar de ene deur misschien heel hard in je gezicht dichtgegooid wordt, gaat er een andere weer open. Breken er nieuwe kansen aan, nieuwe mogelijkheden en komen er nieuwe dingen op je pad. Het einde van het één betekent dan het begin van iets nieuws.

Tot zover de nummers die Simone had gekozen. Nu is het de beurt aan mij om vijf nummers uit te kiezen, waarvan ik benieuwd ben naar jouw favoriete zin.

What if love  ~ The Kelly Family


Ja sorry, ik kon het echt niet laten, The Kelly Family speelt nog altijd een rol in mijn leven en kan hier dus ook niet ontbreken.

Rolling in the deep ~ Adele

Home ~ Phillip Phillips

If you’re out there ~ John Legend

Bed of roses

Ik tag

Ik tag de volgende mensen om deze tag over te nemen op hun blog en ik zou het leuk vinden als jullie hem in willen vullen.


//


2 responses to “Tag | Songtag-st!

 1. Yvonne schreef:

  Super leuk om dit te lezen! Het lijkt me ook bedt een uitdaging, dus leuk dat ik die aan mag gaan! 😀 Ik ga de Tag zo snel mogelijk invullen!
  Ik vind het erg leuk dat ik homevan Philip Phillips mag doen. Dit is namelijk het eerste nummer diee ik voor publiek heb gezongen! Maar de rest zal je natuurlijk lezen in mijn artikel 😉

  xxx

  • pschmitz schreef:

   Wat leuk dat je Home zelf gezongen hebt! Ik ben heel benieuwd naar jouw artikel! Wij zingen Home momenteel met het koor en ik moet zeggen, er zitten een aantal hele mooie zinnen in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: