Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

DIY | Persoonlijke muurdecoratie

op 18/04/2016

muurdecoratie
Muurdecoratie. Wie heeft het niet in zijn woning? Wij hebben zelf verschillende foto’s van (uiteraard) Bjarne aan de muur hangen. Dit jaar wil ik echter hier in huis een soort van kantoortje creëren in de serre war ik in alle rust aan mijn blog kan werken en mijn blog kan laten groeien. En daar kan ik natuurlijk ook wel wat muurdecoratie gebruiken. En dus vandaag een eenvoudige DIY met als resultaat een mooie muurdecoratie.

Benodigdheden

Voor deze DIY heb ik de volgende materialen gebruiken:

  • Vingerverf
  • Groot penseel
  • Tube rode verf (Action; €1,75)
  • Canvas hart (Action €1,39)

Verder voor het schoonmaken van de handen gebruikte ik warm water en zeep. Voor deze muurdecoratie heb je wel de nodige tijd nodig, aangezien de verf natuurlijk wel moet gaan drogen.

Achtergrond

De achtergrond van de canvasdoek was bij aankoop natuurlijk wit, maar wij kozen ervoor om hem rood te maken. Let er wel op als je de canvas een kleur gaat geven dat je ook de zijkanten mee gaat nemen. Verstandig is het dus om een krant of iets dergelijks op de tafel te leggen voor je gaan schilderen, zodat het niet zo heel erg is als je een beetje uit zou schieten of je de canvas niet op zou willen tillen.

En kliederen maar!

Nu komt de persoonlijke touch op de muurdecoratie. Één voor één laat je iemand een hand insmeren met een kleur vingerverf. Dit de je natuurlijk niet allemaal tegelijk, want dat heeft geen zin.De ingesmeerde hand leg je dan op de canvas. Zorg hierbij dat je ook een beetje druk op het midden van de hand legt, zodat de hele hand zichtbaar wordt op de canvas. Een klein “gaatje” is natuurlijk niet zo’n probleem. Is de eerste hand gedroogd, dan kan de volgende persoon in het huishouden zijn of haar hand op de canvas plaatsen. Leuk is het natuurlijk om eerst de volwassenen aan de beurt te laten zijn en daarna de kinderen.

Handen wassen

Doordat je vingerverf gebruikt kan je eigenlijk al met water alleen de handen schoonmaken. Zelf heb ik er wel voor gekozen om ook zeep te gebruiken, om ze nog eens extra te reinigen. Als iedereen aan de beurt is geweest en de handen weer heeft gewassen moet je de canvas nog even goed laten drogen. En daarna… Ophangen maar en genieten van je persoonlijke muurdecoratie. Nu zijn jullie voor altijd vereeuwigd als gezin, maar dan op een net wat andere manier.

Hete eindresultaat komt nog

De foto aan het begin van dit artikel is natuurlijk nog niet het eindresultaat. Nee, onze canvas is nog niet helemaal klaar, want het handje van Bjarne ontbreekt nog. Die wordt in de loop van de dag op de canvas gezet. Daarna zal ik het eindresultaat uiteraard hier in het artikel toevoegen, maar ik zal hem ook delen op de social media kanalen van Patricia neemt je mee.

Variëren

Vind je de canvas met de handen saai als er alleen maar verf gebruikt is? Je zou ook kunnen variëren door op bepaalde delen van de hand glitter te gebruiken. Zo zou je bijvoorbeeld de plaats van trouwringen of andere sieraden aan kunnen geven. Of je laat één hand helemaal uit glitter bestaan door de glitter meteen over de natte handafdruk te strooien. Leef je uit! Wat zou jij aan de muur willen hangen?
//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//


One response to “DIY | Persoonlijke muurdecoratie

  1. Vlijtig Liesje schreef:

    Leuke muurdecoratie. En ook niet zo moeilijk om te maken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: