Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Blogmutsen & Co | Lente DIY’s

op 20/04/2016

wishlist

Vandaag in deze blogmutsen & co deel ik een aantal leuke dingen met je om bijvoorbeeld in huis neer te zetten of te gebruiken. Simpel om te maken en ik geef je de links naar de beschrijvingen erbij.

Citronella kaarsen maken

Lente DIY

Ik vond op A pumpkin and a princess een hele leuke DIY om citronella kaarsen te maken met bijenwas. De DIY is wel in het Engels, maar eigenlijk komt het er gewon op neer dat bijenwas (of kaarsvet) gesmolten wordt en je doet er citronella olie doorheen. Dan giet je het in bijvoorbeeld een weckpot waar je een lont in hebt gespannen en je laat de boel afkoelen. Eenmaal goed gekoeld is je kaars klaar. Wanneer je kaarsvet gebruikt kan je natuurlijk alle kleuren kaarsen gebruiken voor je eigen citronella kaars.

Vogelbadje op een bloemenstandaard

In de lente, en natuurlijk zeker straks in de zomer wordt het natuurlijk warm. En dan is het voor de vogels wel heel fijn als ook zij wat verkoeling kunnen krijgen. Een vogelbadje kan je natuurlijk kant en klaar in de winkel kopen, maar het is leuker om hem zelf te maken. Bij Homestories A to Z zag ik een hele leuke standaard met een vogelbadje. Je koopt een aantal bloempotten in een leuke kleur (of je schildert het zelf natuurlijk). Vervolgens zet je ze op een ijzeren staaf en je zet ze een beetje leuk boven elkaar. De potten kan je dan vullen met potgrond en vrolijke bloemen. De bovenste bloempot zet je uiteraard recht en hierop kan je bijvoorbeeld een half ronde lampenkap (van zo’n plafonniere bijvoorbeeld) leggen. Zorg dat deze goed vast ligt en maak hem eventueel met waterbestendige kit of iets dergelijks extra goed vast. Water er in en klaar is Kees.

Zeg het met (plastic) bloemen

Bij lente horen natuurlijk bloemen. Daarom ook nog een DIY voor bloemen die je geen water hoeft te geven. Ideaal dus. En als je ze zat bent, gooi je ze gewoon in de plastic Heroes zak. Kijk naar de afbeelding en je weet hoe je de bloemen moet maken zou ik zeggen. Natuurlijk kan je ook effen witte bekertjes gebruiken die je vervolgens een eigen kleur geeft.

Nog meer lente DIY’s zien?

Ben jij benieuwd naar wat de andere meiden voor DIY’s hebben gekozen? Misschien haal je daar nog wel weer nieuwe inspiratie op om nog meer dingen zelf te maken. Kijk daarom eens bij:


//


4 responses to “Blogmutsen & Co | Lente DIY’s

 1. Lotte schreef:

  Ik vind die standaard van bloempotten zo leuk, wil dat echt al heel lang een keertje doen! Alleen met mijn hondjes doe ik er denk ik geen vogel badje op voordat de bloempotten door de hele tuin liggen hahaha.

  • pschmitz schreef:

   Nee dat is dan denk ik niet echt handig nee. Of je moet de standaard al buiten bereik van de honden weten te zetten, maar dat is lastig natuurlijk.

 2. Ineke schreef:

  Hier wil ik heel graag de bloempotten eens uitproberen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: