Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Natuurlijk! Koekje erbij?

op 25/08/2016

Natuurlijk

Koekjes van Hoppe, je hebt ze vast wel eens gezien. De koekjes met afbeeldingen van herkenbare trekpleisters in toeristische steden bijvoorbeeld.  Maar behalve deze koekjes die je in de horeca bij een kop koffie of thee vaak krijgt, heeft Hoppe nu iets nieuws. Natuurlijk, het zijn koekjes, maar dit keer zijn het natuurlijke koekjes. Ik mocht ze testen en vertel je in dit artikel meer over de koekjes.

Koekje erbij?

Het is in Nederland zo normaal. Je bestelt een kopje koffie in een restaurant, café of wat voor horeca gelegenheid dan ook en zodra je bestelling aan tafel komt ligt er een koekje op het schoteltje bij je kopje. Of iets van een stukje nougat of chocolade, maar vaak toch ook een koekje. Wij geven vaak een koekje aan Bjarne, maar soms gaan ze ook gewoon in de verzorgingstas van Bjarne mee naar huis voor in onze eigen koektrommel. Tja, als we net gegeten hebben hoef ik niet meteen een koekje bij de koffie en teruggeven vind ik dan ook weer niet nodig haha. Dus dan maar meenemen voor als we visite krijgen.

IMG_0335

Natuurlijk

Naast de bekende en kleurrijke verpakkingen van het koekje bij de koffie komt Hoppe nu met wat nieuws. Namelijk met natuurlijke koekjes. Nou hoor ik je denken, natuurlijke koekjes? Wat bedoelt ze daarmee? Eigenlijk is het heel simpel. Bij de nieuwe koekjes van Hoppe wordt gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Zo wordt er gebruik gemaakt van 100% haver en 100% zonnebloemolie. De koekjes worden gezoet door het gebruik van honing en rietsuiker. Hierdoor hebben de nieuwe koekjes 30% minder vet en 40% minder suiker dan de bekende koekjes.

4 smaken

De natuurlijk lekkere koekjes van Hoppe verschijnen in vier verschillende smaken, welke voor de horeca samen in één grote doos zit. 120 koekjes zitten er in één grote doos, wat dus neerkomt op ongeveer 30 koekjes per smaak. De vier smaken waarin de koekjes bestaan zijn:

  • Cacao nibs
  • Cranberry
  • Koekkruiden
  • Kokos

IMG_0337

Smaak

Natuurlijk heb ik behalve het maken van foto’s van de koekjes de koekjes ook geprobeerd. Lekker met een kopje koffie erbij, precies zoals het hoort. Ik koos voor de koekkruiden smaak. Het koekje is rond van vorm en zodra je hem open maakt ruik je meteen de kruiden. Heerlijk vind ik die geur! Het koekje zelf vond ik ietwat hard bij het bijten, maar de smaak doet dat heel snel weer vergeten. Je proeft duidelijk de koekkruiden die in het koekje verwerkt zijn en hebt niet het gevoel dat je een heel ander koekje eet wat persé gezonder is. Ook al is het natuurlijk door het gebruik van andere ingrediënten wel zo, je proeft het er niet aan af zal ik maar zeggen. En dat is denk ik ergens ook wel weer goed.

Gezondere keuze

Ik vind het persoonlijk wel een goede zet dat leveranciers van horeca koekjes ook na gaan denken over natuurlijke varianten van de producten die zij leveren. Doordat wij zelf natuurlijk thuis meer proberen te letten op wat we eten, merk je eigenlijk pas echt hoe weinig er in de horeca echt te vinden is bijvoorbeeld. De koekjes ben ik in de horeca nog niet tegen gekomen, maar ik hoop ze zeker binnenkort bij een kopje koffie te zien liggen.

IMG_0340

Neem jij altijd een koekje bij de koffie? En wat vind je ervan dat er nu ook natuurlijke koekjes zijn? Laat het me weten in een reactie.

Wil je meer informatie over hoppe? Neem dan een kijkje op hun website.

Dit artikel bevat gesponsorde content. Voor meer informatie, zie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: