Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Wat eet… Tessa IJmker?

op 09/09/2016

Vandaag geef ik het woord aan Tessa. Zij is student en vertelt je hoe haar eetgewoonten eruit zien. Wat is haar favoriete gerecht? En hoe is zij verder bezig met gezond leven? Ze vertelt het je vandaag.

Vertel eens iets over jezelf? (Wie ben je, wat doe je in het dagelijks leven, heb je een blog en zo ja, waar is deze te vinden? Dat kan je hier allemaal kwijt)

Hoi, ik ben Tessa! Vanaf september ben ik weer voltijd student. Ik ben begonnen aan mijn studie Algemene Sociale Wetenschappen. Ik het dagelijks leven lees ik graag boeken, maar bovenal blog ik graag op mijn blogs TessaIJmker en Popcornmeisjes. Bloggen is mijn grote passie en daar steek ik dan ook zoveel tijd in als mogelijk is.

Vind jij dat je een gezonde levensstijl hebt?

Over het algemeen leef ik wel gezond, ja. Ik eet gezond en daarnaast sport ik een paar keer week. Ik loop 3 keer per week hard en daarnaast rommel ik wat aan met krachttraining. Qua voeding let ik goed op wat ik binnenkrijg. Ik kijk niet (meer) naar caloriën, maar zorg er gewoon voor dat wat ik eet, gezond is. Daarnaast eet ik enkel caloriën, ik drink ze niet.

Wat is je lievelingseten?

Ik heb heel veel eten dat ik lekker vind. Ik ontbijt het liefst met een bakje kwark en zelfgemaakte cruesli. De lunch wisselt heel erg, maar is ook altijd gezond. Soms een restje van de dag ervoor, soms een gebakken ei of bijvoorbeeld een spelt pannenkoek. Het varieert, en soms lunch ik ook niet. Vooral als ik vrij ben, en ik laat op sta, willen ontbijt en lunch wel eens 1 zijn. Qua avondeten eet ik over het algemeen wat de pot schaft, maar ik probeer zoveel mogelijk zelf te koken. Dan heb ik ook in handen wat we gaan eten en kan ik er ook voor zorgen dat het gezond is. Zo eet ik zo min mogelijk suiker, en geen pakjes of zakjes. Daarnaast probeer ik ook niet zoveel zout te eten en eet ik bijna geen tarwe. Alleen pasta is van tarwe, maar dan kies ik ook altijd voor de volkoren variant. Brood eet ik niet, met een uitzondering hier en daar. Ik kies dan wel voor speltbrood.

Wat lust je juist helemaal niet?

Champignons! Als ik weet dat ik het in mijn eten kan aantreffen word ik al misselijk. Het idee al, verschrikkelijk. Ook al is het een maaltijd waar ik het uit kan vissen, het idee van champignons vind ik al vreselijk. Daarnaast lust ik geen mais, en eigenlijk eet ik ook geen sla.

Wat is jouw “guilty pleasure” wat eten betreft?

Als het gaat om eten ben ik echt een klein kind. Mij maak je heel gelukkig met de 3 p’s: pizza, pannenkoeken en patat. Daarnaast lust ik ook graag appelmoes. Ik eet ze alle drie wel eens, maar dan wel een verantwoorde variant. Behalve van patat, maar dat eet ik dan ook het minst van alle 3. Ik heb gewoon geen lekkere vervanging kunnen vinden.

Hoe belangrijk is gezond eten voor jou?

Heel belangrijk! Ik vind het belangrijk goed voor mijn lichaam te zorgen en daar hoort gezond eten voor mij bij. Ik rook en drink dan ook bijna niet en daarnaast sport ik een paar keer per week.

 Heb jij een bepaald dieet of een bepaald eetpatroon wegens bijvoorbeeld een religie?

Nee, ik eet gezond omdat ik dat belangrijk vind, maar niet vanwege een religie. Het is puur omdat ik het belangrijk vind, en er zijn dan ook geen producten die ik om diepe redenen niet wil eten. Het feit dat iets ongezond is is voor mij een reden om iets niet te eten, of met mate.

Hoeveel snoep jij gemiddeld per week?

Ehm, eerder per maand denk ik. Mijn vriend is gek op snoepjes, en als ik snoep voor hem koop (wat ik toevallig ook lekker vind) dan neem ik soms een snoepje. Maar laat het 2 keer per maand zijn, inclusief de avonden die we bij vrienden doorbrengen.

Laat jij je beïnvloeden door de media wat betreft wat je wel en niet eet?

Ik gebruik de media wel om informatie te vergaren over voeding. Ik ben echter niet gevoelig voor trends en vind het wel belangrijk om zelf iets te weten over bepaalde voeding in plaats van blind bepaalde dingen schrappen of juist innemen. Sommige trends vind ik overigens wel fijn. Nu spelt in is, is het veel makkelijk om aan speltproducten te komen dan voor die tijd. Voor mij ideaal.

Gooi jij tijdens je vakantie alle remmen los of let je ook dan nog op wat je eet?

Dat ligt er een beetje aan. Als ik echt weg ga ben ik wel makkelijker voor mezelf. Dan neem ik graag een bakje chips, en soms worden dat er ook wel 3. Wel probeer ik dan groenten te blijven eten in plaats van alleen maar vlees of junkfood. Ik verbied mezelf dan alleen geen lekkere dingen.

Wat zou je graag nog eens willen eten dat je nog nooit geproefd hebt?

Eigenlijk niets. Nu schijnt een vriend van ons heel lekkere nasi te maken, dus daar ben ik wel nieuwsgierig naar. Verder heb ik eigenlijk alles wel geproefd wat ik wil proberen.

Hoe vaak ga je uit eten en waar ga je dan het liefste naar toe?

Ik ga eigenlijk nooit uit eten, maar als we uit eten gaan dan naar de pizzeria. Dit is ook om financiële redenen: mijn vriend en ik willen gaan samenwonen, en zijn dus erg aan het sparen. Bij ons in de buurt zit een pizzeria waar je maar 6,- per pizza betaald. Goed te doen dus, ook voor ons.

Wat is je favoriete recept?

muesliDat wisselt heel erg, maar mijn favoriete recept is de zelfgemaakte cruesli die ik eerder noemde. Het is heel makkelijk:

 

~ Meng 240 gram havermout, 6 eetlepels honing, 2 theelepels kaneel, 2 eiwitten en een scheut olie door elkaar.

~ Verdeel dit over een bakplaat met bakpapier en zet voor 20 minuten in een oven (150 graden).

~ Na 20 minuten haal je het eruit, voeg je eventueel nog wat extra nootjes en dergelijke toe en zet je het geheel nog voor 10 minuten in de oven.

 

Makkelijk en heel erg lekker. Op mijn blog staan trouwens heel veel recepten, allemaal gezond natuurlijk, anders komen ze er niet op.

 Dankwoord aan Tessa:

Tessa dank je wel voor het openhartig beantwoorden van de vragen. Ik ga de muesli zeker een keer proberen te maken aangezien mijn ontbijt vaak een kom Griekse yoghurt met muesli is.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: