Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Wat eet… Monique ten Hoeve

op 16/09/2016

Vandaag weer een nieuw artikel in de rubriek wat eet jij. En ik geef het woord aan Monique. Zij zal vandaag vertellen over haar eetgewoonten, op welk moment haar eetpatroon veranderde en natuurlijk vertelt ze je wat haar favoriete recept is.

Vertel eens iets over jezelf?

Hallo, ik ben Monique ten Hoeve, een vijftiger die nog volop in het leven staat. In het dagelijks leven werk ik gemiddeld 38 uur per week als secretaresse bij een vereniging. Daarnaast ben ik onlangs begonnen met een blog over eten en reizen, twee van onze grootste hobby’s. Wij (mijn man en ik) zijn veel op pad met een camper en bezoeken dan onder andere leuke steden en zijn dan op zoek naar culinaire hotspots. De blog is te vinden op www.etenenreizen.nl. Naast een blog heb ik een facebookgroep met daarin alleen maar recepten voor de airfryer. Momenteel heeft deze groep 13.500 leden en worden er dagelijks recepten geplaatst.

monique

Vind jij dat je een gezonde levensstijl hebt?

In januari 2013 is het roer omgegaan na een gastric bypass operatie. Hierdoor ben ik in een jaar tijd 63kg afgevallen en ben ik veel gezonder en bewuster gaan eten.

Wat is je lievelingseten?

Tsja, dat is moeilijk, eigenlijk alles wat geen Hollandse pot is. Maar Japans en Grieks zijn toch wel mijn favoriete keukens.

Wat lust je juist helemaal niet?

Hollandse pot, dus voor mij geen aardappelen, groente en vlees. Andijvie en witlof heb ik de laatste jaren op verschillende manieren geprobeerd klaar te maken en te eten, maar ik lust het nog steeds niet. Ook begin ik niet meer aan lever, niertjes etc.

Wat is jouw “guilty pleasure” wat eten betreft?

Eigenlijk is dat toch wel vanille ijs met chocoladesaus.

Hoe belangrijk is gezond eten voor jou?

Om op gewicht te blijven en om geen suikerziekte te krijgen, zal ik gezond moeten blijven eten. Dus ja, toch wel belangrijk.

Heb jij een bepaald dieet of een bepaald eetpatroon wegens bijvoorbeeld een religie?

Na mijn operatie kan ik niet alles maar onbeperkt eten, bijv. te zoet en te vet, dat gaat niet, daar wordt ik ziek van. Ook de hoeveelheden zijn beperkt, daarom eet ik ook 6x per dag. Ik hou een ritme aan met eten en drinken, want een half uur voor, tijdens en een half uur na het eten mag ik niet drinken.

Hoeveel snoep jij gemiddeld per week?

Eigenlijk snoep ik niet meer. Voor mijn operatie ging er makkelijk een zak mini marsje of twix op een dag er door heen. Nu hooguit 2x per week iets lekkers. Ok op mijn boterham komt niet meer dagelijks hagelslag, maar suikervrije stroop.

Laat jij je beïnvloeden door de media wat betreft wat je wel en niet eet?

De bladen, kookprogramma’s en internet geven me wel inspiratie, maar ik laat me niet beïnvloeden wat ik wel of niet mag eten of wat een hype is of niet, zoals bijv. alle superfoods van de laatste tijd.

Gooi jij tijdens je vakantie alle remmen los of let je ook dan nog op wat je eet?

Tijdens de vakantie eet ik bijna hetzelfde als thuis, we gaan iets meer uit eten, af en toe een ijsje, maar daar blijft het ook bij.

Wat zou je graag nog eens willen eten dat je nog nooit geproefd hebt?

Ik moet heel hard nadenken om iets te bedenken, maar kan 123 niet zo gauw iets bedenken.

Hoe vaak ga je uit eten en waar ga je dan het liefste naar toe?

Wij gaan best wel veel uit eten en dan met name in Duitsland omdat het daar een stuk goedkoper is. Ook van de AH restaurantzegels maken we goed gebruik. Af en toe met een Groupon bon naar een chicque restaurant doen we ook, zoals bijv. naar Niven en Ron Blaauw.

Wat is je favoriete recept?

Stifado

Ingrediënten:
 • 4 el olijfolie
 • 1 kilo rundvlees doorregen
 • 4 stuks tomaten
 • 2,5 dl rode wijn
 • 2,5 dl water
 • 2 stuks kaneelstokjes
 • 2 stuks laurierblaadjes
 • 2 stuks uien gesnipperd
 • 800 gram sjalotjes
 • 4 takjes peterselie gesneden
 • 1 tl oregano
 • 1 el rode wijn azijn of naar smaak
 • zout naar smaak
 • peper naar smaak
 • komijn naar smaak
Bereidingswijze:
 1. Uien en knoflook schoonmaken en fijnsnipperen.
 2. 2 tomaten inkruizen, onderdompelen in kokend water en ontvellen. Daarna tomaten halveren en pitjes verwijderen. Dan de tomaten in stukjes snijden.
 3. Vlees in grove dobbelstenen snijden. In snelkookpan olie verhitten en vlees ongeveer 7 minuten aanbraden tot het rondom bruin is.
 4. Toevoegen: de uien, knoflook en stukjes tomaat even mee braden. Daarna toevoegen de wijn, water, laurierblaadjes, kaneelstokjes, zout, peper, komijnpoeder,
 5. Met deksel op de snelkookpan vlees een half uur onder lage druk stoven.
 6. Ondertussen de sjalotjes schoonmaken en grote stukken halveren. De slajotjes 10 minuten koken in een pannetje.
 7. Na de stooftijd van een half uur, druk van de pan afhalen en de sjalotjes toevoegen. Daarna de snelkookpan weer onder druk zetten en nog eens 10 minuten stoven. (controleer gelijk even of er nog genoeg vocht in de pan zit, anders dit toevoegen).
 8. Na de 10 minuten stooftijd snelkookpan van druk afhalen en daarna de rest van de tomatenpartjes toevoegen en even mee bakken. Naar smaak azijn, peterselie en de oregano toevoegen.

Dankwoord aan Monique:

Monique, dank je wel dat je antwoord wilde geven op mijn vragen. Ik ben het met je eens dat uit eten gaan in Duitsland een heel stuk goedkoper is dan in Nederland, dat is ook de reden dat wij vaak naar Duitsland gaan en niet in Nederland uit eten gaan.

Wil jij je nou ook nog opgeven om te vertellen over jouw eetpatroon? Stuur mij dan een mailtje of laat een reactie achter en ik mail jou.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: