Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Tip: Bij de Neut – Westerhoven

op 25/09/2016

Ben je in de buurt van Valkenswaard en wil je lekker kunnen eten? Wij waren dat en brachten een bezoek aan Bij de Neut in Westerhoven. Wat vonden wij van deze eetgelegenheid en wat maakt hem zo bijzonder dat hij een plaatsje verdient op mijn blog? Dat lees je vandaag in dit artikel!

Over Bij de Neut

Aan de rand van het plaatsje Westerhoven in Noord-Brabant ligt, vlak naast de kerk restaurant Bij de Neut. Bij de Neut is niet zomaar een restaurant, het is een restaurant dat zich totaal richt op kinderen en hun ouders. Je krijgt hier Pizza, pasta en pannenkoeken. Voor ieder wat wils dus. Daarnaast hebben ze ambachtelijk Italiaans ijs om een maaltijd helemaal af te maken. Zoals ik al aangaf is het restaurant totaal gericht op kinderen. Zo is er een theater in het restaurant dat is ingericht als speelplaats voor de allerkleinsten, met een kleine glijbaan en blokken. Alles van zacht materiaal zodat ze ook rustig kunnen vallen. Een klein stukje verder staat een heuse auto in het restaurant. Deze is (natuurlijk) wel zover onklaar gemaakt dat hij nooit meer zal rijden, maar voor kinderen een geweldig voorwerp natuurlijk om mee te spelen. En dan heb je nog de (zoals ik dat altijd noem) apenkooi. Het klim gebeuren voor de wat oudere kinderen.

Het binnen terras met het theater voor de kleintjes.

Het binnen terras met het theater voor de kleintjes.

Menukaart

De menukaart wordt gepresenteerd in “La Gazetto dello Neut” de zeer plaatselijke krant met weetjes over het restaurant en uiteraard de menukaart. Ben je nou aan het lezen, heb je je bestelling gedaan en ben je nog niet klaar na het eten met het lezen van deze krant? Dan kan je hem gerust mee naar huis nemen. Kan je thuis meteen iets uitzoeken voor de volgende keer 😉 Zelf ben ik helemaal wel van de pannenkoek Caramba. Een pannenkoek met Mexicaans gehakt, Jalapenos, paprika, champignons en nachochips. Een andere aanrader is de pannenkoek formidable met brie, gesuikerde noten en honing. Voor Bjarne kiezen we vaak voor de kinderpannenkoek. Vorig jaar bezochten we dit restaurant ook al en toen wist hij nog niet zo goed wat hij ermee moest dus belegden wij de pannenkoek, dit jaar zorgde meneer zelf voor het lekkers erop.

neut-bjarne

Bediening

Het personeel bij de Neut is zeer vriendelijk en behulpzaam. Zo wilden wij bijvoorbeeld van binnen naar buiten omdat het lekker weer was en we Spikey in de auto hadden zitten. Door op het terras te zitten kon Spikey bij ons. Hij kreeg zelfs zijn eigen drinkbak met water. De serveerster bracht ons drinken al vast naar buiten en je merkte ook dat ze bereid was de kinderstoel buiten te zetten als dit nodig was geweest. Het zijn de kleine dingen zullen we maar zeggen. Ook bij het afrekenen hadden we nog een heel gezellig gesprekje met de serveerster.

neut-binnen-2

De auto en de “apenkooi”

Kleine boodschappen (en grote)

Zelfs op het toilet is er aan de kinderen gedacht. Zij hoeven niet op een grote wc, nee er is een speciale ruimte op zowel de dames als het heren toilet waar papa of mama samen met zoon of dochter naar de wc kan. In die ruimte zijn een toilet op normale hoogte en een kindertoilet te vinden. Deze toilet is voorzien van grote bomen, maar op de andere toiletten staan allemaal dieren op de wand. Per toilet één dier. Ook voor het handjes wassen na het plassen hoeven kinderen niet op hun tenen te staan. Ze kunnen gewoon een wasbak zoeken waar ze makkelijk bij kunnen. Zo kunnen ze als ze vaker komen ook meteen zien dat ze gegroeid zijn.

neut-wc-3

Meer informatie

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je Bij de Neut bezoeken? Dan ga ik je nu vertellen waar je ze precies kunt vinden. Natuurlijk zijn ze vindbaar op het internet, waar je ook hun menukaart en “La gazetta dello Neut” alvast kunt vinden. Rijd je er liever meteen naar toe? Dan vind je Bij de Neut aan de Dorpstraat 8, 5563 BD in Westerhoven. Reserveren is niet nodig en überhaupt pas mogelijk vanaf zes personen, maar er is meer dan voldoende ruimte. En door het gratis Wifi is dit ook een perfecte locatie om te werken terwijl de kinderen spelen.

Ben jij hier al eens geweest? Wat zou je kiezen? Pizza, pasta of toch een pannenkoek?


One response to “Tip: Bij de Neut – Westerhoven

  1. Daphnefotografie schreef:

    Een geweldige locatie waar we ieder jaar weer heen gaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: