Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Dierenrijk Nuenen

op 29/09/2016

Een tijdje geleden bezochten wij het dierenrijk Nuenen nadat wij via vakantieveilingen hier kaarten voor gewonnen hadden. Wat vond ik van het park? Wat waren voor mij de plus en minpunten?

Ligging van het park

Het park is gelegen aan de rand van een industrieterrein. Het ligt pal naast een vrij drukke spoorlijn en onder een van de aanvlieg route van Eindhoven airport. Regelmatig hoor je dus treinen en vliegtuigen langskomen, maar als je een tijdje in het park loopt verdwijnen die geluiden naar de achtergrond. Wat ik wel jammer vind, maar waar het park natuurlijk ook niets aan kan doen, is dat er stroom masten in het park staan. Deze zijn wel super netjes afgeschermd voor de dieren in de betreffende verblijven hoor, dus het is allemaal veilig, maar toch. Persoonlijk houd ik niet van die dingen ook al zijn ze nuttig. Ik wil altijd gewoon het liefst bij stroom draden weg zijn haha.

De dieren

De verblijven van de dieren zijn heel mooi. Ze zijn ruim, mooi ingericht en wat ik ook heel erg fijn vind is dat alle verblijven ook goed te zien zijn voor kinderen in een kinderwagen of mindervaliden. Het park richt zich namelijk heel erg op kinderen en daardoor zijn er extra veel kijk mogelijkheden voor hen. Ook in de shows wordt er veel aandacht besteed aan de kinderen. Er worden hele gerichte vragen gesteld waar kinderen het antwoord op kunnen weten. En weten ze het niet? Dan wordt het heel duidelijk aan hen uitgelegd. En zo leer je als ouder stiekem ook weer wat bij 😉

Een hit zijn toch ook de zogenaamde kriebel visjes. Die zwemmen in een heel groot bad waar je, na je handen te hebben gewassen, je handen bij in kunt steken. De visjes komen dan als een magneet op je af. Zelf heb ik dat overigens niet gedaan, want ik ben niet zo’n held haha.

Verder zijn er heel veel speel gelegenheden verspreid door het park zodat de kinderen zich helemaal nooit hoeven te vervelen. Bjarne geeft daar gelukkig nog niet heel veel om, maar ik denk dat een bezoek aan het dierenrijk anders wel heel erg lang gaat duren haha.

img_20160921_142213.jpg

Telefoon onmisbaar

Wat ik persoonlijk wel jammer en.vervelend vind is dat er in het park geen informatieborden te vinden zijn bij de dieren. Wil je informatie hebben over de dieren, dan verwijst men naar een app die te downloaden is. Op een paar centrale punten in het park is wifi aanwezig, om die app te kunnen downloaden. Wifi door het hele park zou dan fijner zijn. Of natuurlijk toch gewoon de informatieborden, zodat de bezoeker de keus heeft om het bord of de telefoon te lezen. Want mijn telefoon is bijvoorbeeld vol met apps die ik gewoon vrijwel dagelijks nodig heb. En met apps die standaard op mijn telefoon staan en die ik er (helaas) niet af kan gooien. Dus een app voor één dagje dierentuin is voor mij niet handig, daarom houd ik zo van informatie borden. Dan zou ik bijvoorbeeld ook meer kunnen leren over een dier als bijvoorbeeld de wasbeerhond. Een dier waar ik nog nooit van gehoord had.

Pico

En natuurlijk is er Pico. Pico Bello, de mascotte van het park. Pico heeft dagelijks een fotomoment met de kinderen. Pico is de aap die op het park woont en die de kinderen ook door het hele park heen de weg wijst. Kinderen zullen Pico zeker als een soort van vriendje zien en kunnen ook op het park post achterlaten voor Pico. Of natuurlijk met de post een brief of tekening naar Pico sturen. Kijk voor het adres even op de site.

Prijzen

De entree voor dierenrijk Nuenen is €18.50 voor een dagkaart. Wanneer je je kaarten op voorhand online besteld krijg je een korting van €1.50. Kinderen tot en met 2 jaar zijn gratis en parkeren kost €6.00. Voor een plattegrond en parkboekje betaal je €2.00.

Ben jij al eens bij Dierenrijk Nuenen geweest? Wat heeft jouw voorkeur: informatie borden of een app? Laat je het me weten in een reactie?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: