Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Landal het Vennebos

op 03/10/2016

Dit jaar zijn wij naar het Landal park het Vennebos geweest op vakantie. Nou ben ik eigenlijk een echt Center Parcs meisje, aangezien ik daar eigenlijk mee groot geworden ben. Nou zijn wij ooit lang geleden wel eens naar een Landal park geweest en in het verleden met Daphne ben ik ook in een Roompot park geweest, maar ik was wel benieuwd. Wat vond ik van het park en de huisjes?

Landal vs Center Parcs

Je hoort vaak om je heen als je het hebt over Landal of Center Parcs dat het grootste verschil tussen de twee parken de huisjes en het centrum zijn. De huisjes zouden bij Landal mooier en groter zijn en het centrum zou bij Center Parcs mooier zijn. Nou zijn wij dus naar het Vennebos geweest in Hapert. Dit is een voormalig park van Center Parcs en heeft dus nog een heel mooi centrum. Het huisje bij Landal vond ik eerlijk gezegd mooi, maar daar is het ook wel mee gezegd. Wat ik jammer vond is dat de open haard bijvoorbeeld niet afgesloten kon worden met een deurtje waardoor er een groot gat in de muur zat wat hartstikke zwart was. Dit hebben we wel eerst uitgezogen, zodat Bjarne er niet te zwart van zou worden, maar een afgesloten open haard geeft toch een prettiger gevoel.

Wij boekten een last minute via de website van Landal en konden daarvoor een huisje voor 5 personen krijgen, dat slechts een tientje duurder was dan een vierpersoons huisje. Het vijf persoons huisje had een slaapkamer met twee eenpersoons bedden en een kamer met een stapelbed en een los bed. Verder een keukentje en woonkamer en natuurlijk een badkamer met daarin het toilet. Eerlijk gezegd vonden wij dit huisje voor vijf personen wel wat aan de krappe kant. Wij zijn dan op zich niet heel veel in het huisje, maar toch was het aardig krapjes af en toe.

Televisie

De televisie staat netjes op een tv kastje in de cottage. Bjarne had al vrij snel door dat hij daarbij kon en het eerste wat hij ’s morgens deed was de televisie aan zetten. En het eerste wat hij ook deed eigenlijk als we terug waren in het huisje. Maar wat nou heel vervelend was, was het standaard Landal kanaal waar de tv mee opstartte. Vooral voor de mama’s was dat heel vervelend, want er waren de hele dag door filmpjes op van Bollo de Beer en Puk en Pelle, de drie animatie figuren van Landal. Op zich natuurlijk niet erg maar… het waren de hele dag door, de hele week door dezelfde filmpjes. Aan het einde van de week konden wij ze dan ook dromen haha.

Park

Wat betreft het park vond ik het wel heel mooi. Het water was wat verder bij ons huisje vandaan, waardoor wij een groot grasveld achter het huisje hadden. Daardoor kon Bjarne daar mooi spelen en ’s morgens konden we gezellig naar de eendjes om ze te voeren, wat Bjarne dan ook weer geweldig vond. Verder viel het mij op dat er geen konijntje te zien was ’s morgens of ’s avonds. Wel zagen we ontzettend veel eekhoorntjes op het park.

Verder was er veel animatie voor jong en oud. Wel zou ik het zelf leuker vinden als er meer afwisseling zou zijn. Nu was er bijvoorbeeld drie keer in een week een familie bingo en één keer kids bingo. Dat wij uiteindelijk drie van de vier keer met een prijs naar huis gingen was natuurlijk hartstikke leuk, maar twee keer bingo en één keer voor de kinderen was ook genoeg geweest.

Ben jij al eens bij het Vennnebos of een ander Landal park geweest?


5 responses to “Landal het Vennebos

 1. Jenn schreef:

  Ik ben er wel een paar keer geweest, er is een mooi zwembad daar 🙂 Wij gingen vroeger altijd met het gezin naar Landa, ben in verschillende parken wel geweest. De huisjes zijn idd wat krap voor het aantal personen, maar het kan wel. Ik weet nog dat wij ook altijd voor 1 persoon extra namen, dat was toch wat ruimer.

 2. karlien schreef:

  Ja! Wij zijn hier twee keer op familieweekend geweest en de crazy river sprong er echt uit. De huisjes vond ik inderdaad wat klein en ouderwets. Het park op Texel van Landal is waanzinnig mooi trouwens!

 3. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik dacht dat Landal parken landelijker waren en meer met de natuur.

  Ik ken geen van beide parken persoonlijk.

 4. Ineke schreef:

  Ik heb enkel ervaring met Centerparcs en dit was dan nog in mijn tienerjaren. Wel willen we binnen paar jaar eens naar Landal park gaan alleen liefst als Tristan al iets ouder is.

 5. […] naar Landal Greenparks en een week naar Center Parcs geweest. In het artikel over Landal park het Vennebos heb je al kunnen lezen wat ik daarvan vond. In het verleden schreef ik al artikelen over mijn […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: