Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Is een rollator oubollig?

op 06/10/2016

Ik hoor het zo vaak om me heen. Bijvoorbeeld van mijn oma. Zij kon eigenlijk een rollator wel gebruiken maar “dat is toch iets voor oude mensen”. Zelf ging ze toen ook al zeker tegen de 70, terwijl mijn andere oma, een aantal jaren jonger, al jaren met een rollator loopt. Nu uiteindelijk loopt ze al jaren met een rollator en kan ze zelf ook niet meer zonder. Maar waar kijk je naar op het moment dat je een rollator nodig hebt? Stel je voor dat ik een rollator nodig zou hebben… Waar zou ik kijken? In dit artikel ga ik op zoek naar een antwoord en wie weet vind ik mijn droom rollator voor (hopelijk) toch over heel wat jaren.

Wat vind ik nodig?

Als ik kijk naar mijn leven nu, dan heb ik natuurlijk wel een paar wensen waar aan een rollator voor mij op dit moment zou moeten voldoen. Ik zou een rollator kopen die makkelijk te pimpen is. Niet zo zeer door hem over te spuiten qua kleur of iets dergelijks. Nee, ik zou hem opleuken met decoratiestickers van bijvoorbeeld bloemen die precies op het frame van de rollator passen. Daarnaast zou ik heel graag toch wel iets van een stevig stoeltje op de rollator willen hebben. Mocht ik dan een eind gaan wandelen hier in de heuvels van Zuid-Limburg, dan kan ik gaan zitten als ik even wil pauzeren. Bij een stevig stoeltje kan je vaak ook een dienblad krijgen die daar weer op vast te zetten is, dan heb je dus gelijk ook een tafeltje. En dat is natuurlijk dan weer heel handig voor het verplaatsen van mijn laptop en andere spullen voor het bloggen.

Andere eisen

Natuurlijk stel ik meer eisen aan een rollator dan alleen maar de mogelijkheid de rollator te pimpen. Wat betreft praktische eisen is het natuurlijk handig als je een rollator zou hebben die in elk geval hoog genoeg is voor je en ook gemaakt is op jouw gewicht. Daarnaast zou ik het zelf heel fijn vinden als een rollator van licht materiaal is. Een lichtgewicht rollator dus. Gemaakt van aluminium. Want ik weet dat die bestaan. Gelukkig is er op de Nederlandse markt inmiddels meer dan genoeg keuze tussen verschillende rollators. En als ik dan ga kijken naar mijn wensen, dan kom ik toch bij een van de eerste modellen van mijn oma uit geloof ik.

rollator-1125950_640

Niet alleen voor ouderen

Een rollator is natuurlijk echt niet alleen voor ouderen. Er zijn zoveel verschillende modellen op de markt, verschillende kleuren. Onlangs zat de oma van Daphne in een verpleeghuis en daar was ook een afdeling met jongeren. En die zag je soms ook weleens in het restaurant lopen. Sommigen in een rolstoel en sommigen met een rollator. Want nee, een rollator is niet alleen voor ouderen. Het is gewoon een hulpmiddel om te zorgen dat je mobiel blijft als het lichamelijk even wat moeilijker gaat. En ja, dat kan op jonge leeftijd al nodig zijn. Mijn boodschap zou dan ook zijn, maak je rollator deel van je leven, deel van je outfit en zorg dat hij gewoon echt bij je past.

Wat zou voor jou belangrijk zijn als jij nu een rollator nodig zou hebben? Vind jij dat een rollator oubollig is en waarom? Laat het me weten in een reactie!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: