Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Er op uit: dierenpark ZieZOO – Volkel

op 10/10/2016

“Dierenpark ZieZOO, niet ZOOmaar een ZOO” dat is het motto van het park. Dit park is een bijzonder park en dat komt echt niet alleen door de naastgelegen vliegbasis Volkel. Nee, ZieZOO is een bijzonder park om meerdere redenen. Een aantal redenen om precies te zijn. Daarover lees je vandaag in dit artikel.

Bereikbaarheid en ontvangst

Wanneer je dierenpark ZieZOO wilt bezoeken kan je heel goed de borden vliegbasis Volkel volgen. Maar het park wordt zelf ook heel goed aangegeven met borden. De parkeerplaats ligt vlak naast het park, daar moet je wel even op letten, want die ben je vrij snel voorbij. Parkeren bij dit park is gratis en vanaf de parkeerplaats loop je een kleine 100 meter tot de ingang van het park. Je komt binnen bij de receptie, wat gelijk ook het horeca punt van het park is. Het park heeft slechts één horeca punt, maar dat is momenteel ook echt nog wel genoeg. Nadruk ligt bij dit park duidelijk op de dieren en dat is alleen maar mooi.

ZOO

Ja, een dierenpark, een zoo, dat is het inderdaad. Maar in tegenstelling tot de meeste, bekende, dierentuinen vind je hier geen giraffen, olifanten of dat soort bekende dieren. Nee, in dit dierenpark vind je bijvoorbeeld de lepelhond, de Tayra en de wasbeerhond. Dieren die je dus echt niet overal tegenkomt. Dat is ook iets wat de directeur graag wil. Hij wil graag dat in zijn park alleen de bijzondere, niet alledaagse dieren te bewonderen zijn. Zo blijft een bezoek aan ZieZOO ook bijzonder.

En dan is er de zwarte beer. Iedere dag is er bij de zwarte beren een voederpresentatie. Wij zijn hierbij geweest en dit was eigenlijk heel leerzaam. Wist je bijvoorbeeld dat Winnie the Pooh is geïnspireerd op deze beer? In ZieZOO wonen een mannetje en een vrouwtje samen. Dit jaar zijn zij papa en mama geworden van twee kleine schattige beertjes. Normaal kunnen vader en moeder dan niet heel snel samen omdat vader eigenlijk meteen weer door wil paren om zich voort te planten en moeder wil dat niet omdat ze natuurlijk voor haar jongen wil zorgen. Maar de verzorgers zagen dat moeder de jongen steeds meer alleen liet en vader heel nieuwsgierig was. En dus besloten ze uit te proberen of het zou gaan om het hele gezin weer samen in een verblijf te laten. Aanvankelijk was gepland dat dit in januari 2017 zou gebeuren, maar inmiddels loopt het hele gezin al lekker in het verblijf.

zwarte-beer

Bijzonder

Maar de aanwezigheid van bijzondere dieren is niet alles wat ZieZOO bijzonder maakt. ZieZOO is namelijk de eerste zorgzoo van Nederland. Zij bieden zorg aan mensen met autisme. Het is al langer bewezen dat mensen met autisme een hele hechte band op kunnen bouwen met dieren en dit ook een therapeutische werking op hen kan hebben. De stichting Zie-ZOO werkt hiervoor samen met een in autisme gespecialiseerde zorginstelling. Bij de ingang van het park wordt dit ook meteen duidelijk gemaakt middels een schrijven aan de muur, waar je bijvoorbeeld ook kenmerken van autisme kunt zien.

Dierenpark Zie-ZOO

Een bezoek aan dierenpark Zie-ZOO kost €7,50 voor volwassenen. Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis en kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen slechts €5,50. Een jaarabonnement kost respectievelijk €20,00 en €15,00. En zoals ik al aangaf, parkeren is gratis. Je kan er natuurlijk heel goed voor kiezen om zelf eten en drinken mee te nemen naar het park, maar je kan ook in het horeca punt van het park wat eten. De prijzen zijn heel laag en het eten is goed. Voor meer informatie over het dierenpark kan je het beste even kijken op hun website.

Ben jij al eens bij dierenpark ZieZOO geweest?


3 responses to “Er op uit: dierenpark ZieZOO – Volkel

  1. Daphnefotografie schreef:

    Super dierentuin waar ze ook nog flink aan het uitbreiden zijn. Over een paar jaar gaan we zeker nog eens terug.

  2. Aukje schreef:

    Wij zijn er een tijd geleden eens geweest. Vond het ook een bijzonder dierenpark, heerlijk kleinschalig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: