Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Drie manieren om te ontspannen

op 16/10/2016

Ontspannen, we doen het allemaal wel eens. Althans, dat mag ik hopen. Want altijd maar doorgaan en nooit even de tijd voor jezelf nemen is natuurlijk niet heel verstandig. Dan kom je jezelf vanzelf een keer tegen. Vandaag geef ik je vijf manieren om te ontspannen. Ik moet wel zeggen dat ik niet alle manieren zelf kan doen omdat ik niet alles thuis heb, maar als ik er gebruik van kan maken vind ik het heerlijk.

Ontspannen

Als ik op een doorsnee dag wil ontspannen, dan moet ik daar echt tijd voor maken en nemen. Meestal is dat toch wel een dingetje, want het huishouden moet natuurlijk gedaan worden als ik thuis ben, Bjarne Tim wil de nodige aandacht, er moet gekookt worden, de honden moeten naar buiten. Noem het allemaal maar op. Doet Daphne dan niets in huis? Ja wel, zeker wel, anders was ik allang zwaar overspannen denk ik. Nee onzin, maar Daphne helpt zeker wel mee gelukkig. Maar toch blijf ik meestal maar doorgaan en moet ik mezelf echt dwingen om te gaan zitten. Of Daphne dwingt me om even te gaan zitten. Wanneer lukt het me dan wel redelijk om te ontspannen? Of waarbij zou ik me dat voor kunnen stellen?

himalayan-1509964_640

Warm bad

De manier bij uitstek denk ik. Een warm bad. En dan bedoel ik ook ECHT warm. Niet de “gewone” 38 graden zoals onze thermostaat douche, nee het liefst nog wat warmer zodat ik het echt meteen lekker warm krijg en het bad niet te snel afkoelt. Enig probleempje: wij hebben geen bad. Dus in bad ga ik meestal alleen als we op vakantie zijn. Vaak gaan we dan naar Center Parcs of Landal en daar heb je over het algemeen natuurlijk wel een bad in je huisje. Heerlijk, een beetje badzout erin, een badparel, een bruisbal of een lekkere badolie, deur van de badkamer dicht en genieten. Na het badderen ben je dan ook nog eens zo heerlijk loom en is het lekker om in je pyjama op de bank te zitten. Of lekker het warme bed in te duiken natuurlijk.

Wandelen

Dit klinkt misschien raar want, ik loop immers de hele dag al. Maar een gewone wandeling met de hond of met Bjarne als hij in de kinderwagen zit, kunnen mij echt doen ontspannen. Als ik dan alleen loop, dan kan ik even nadenken en tot rust komen. Ondertussen even luisteren naar de vogels die hun lied zingen of kijken naar de koeien in de wei, de kippen bij een boerderij verderop en voorheen het langsrazen van auto’s over de autoweg.  Maar daar is men momenteel aan het werk, dus als ik klaar ben met werken hoor je daar geen auto’s meer. Maar een gewone rustige wandeling vind ik heerlijk.

Languit liggen

Hier met het dan wel zomer voor zijn hoor. Of in elk geval lekker weer, zonnetje, liefst geen wind of in de zomer misschien een zuchtje en dan lekker op onze loungeset achter het huis liggen met een drankje en een tijdschrift om te lezen. Dat zijn momenten, als Bjarne dan in bed ligt tenminste, waar op ik echt de tijd voor mezelf kan pakken. Even niet werken, niet bloggen, niet moederen en niet poetsen. Neet gewoon even “me-time”. Overigens zie ik me wel op de loungeset liggen, maar niet zoals mijn zusje op de camping bijvoorbeeld deed in een hangmat. Volgens mij zou ik zo stuntelen dat als ik er al in lig, ik er niet meer uit kom haha. Maar ik heb er nog nooit in gelegen, dus misschien is het ook wel een geweldige ervaring en een manier om nog meer te ontspannen. Wellicht probeer ik dat nog eens bij mijn zusje ofzo. Wie weet…

Dit zijn drie manieren waarop ik me kan ontspannen. Hoe kan jij ontspannen? Laat me dat weten in een reactie, misschien neem ik jouw gewoonte van je over.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: