Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Mijn werk als postbezorger

op 18/10/2016

Zoals je wellicht weet werk ik als postbezorger bij PostNL. Zo nu en dan schrijf ik hier ook over op mijn blog. Over wat ik mee maak bijvoorbeeld. En vandaag vond ik het wel weer eens tijd om wat te delen met betrekking tot mijn werk en wat ik zie. Daarnaast vertel ik je over een idee wat ik heb en ben ik heel benieuwd naar jullie reacties. Maar daarover straks meer.

Veranderingen in werkwijze

Wellicht heb je het al wel eens gezien. Een postbezorger die wel heel veel met zijn of haar telefoon bezig is. Helemaal wanneer er een pakje bezorgd moet worden. Dit komt doordat wij sinds kort ook met het Track & Trace systeem werken waar bij de pakketdienst natuurlijk al heel lang mee gewerkt wordt. Dat vraagt dat wij als postbezorger de daarvoor geschikte brievenbus pakjes scannen. En dat doen wij dus met de mobiele telefoon. Zo kunnen wij ook aangeven of we een pakje bijvoorbeeld bij je buren afgegeven hebben of dat hij door is gegaan naar de pakketdienst omdat hij bijvoorbeeld niet door je brievenbus past en je zelf niet thuis was.

Het was natuurlijk ook voor ons even wennen, maar heel eerlijk? Ik vind het wel een fijn systeem. Nu althans. Het werkt voor ons heel makkelijk en de klant weet waar hij of zij aan toe is. Nou moet ik wel toegeven dat ik tot nu toe altijd mooi weer heb gehad bij het lopen, dus of ik er in de regen nog zo blij mee ben… Haha. Maar dat gaat de tijd wel leren zullen we maar zeggen. Maar ik denk dat het wel een verrijking is voor zowel de postbezorger als de klant. Je hebt zo toch duidelijker zicht op dat ene pakje waar je op wacht.

werk

Persoonlijk contact

Wat ik persoonlijk toch echt nog steeds het leukste vind van het werk is het persoonlijke contact wat je soms hebt met mensen in je wijk. Zo is er bijvoorbeeld een mevrouw die slecht ter been is en het is voor haar moeilijk om bij de brievenbus te komen. Stilzwijgend hadden wij eigenlijk een beetje de afspraak dat ik, omdat ik toch mijn fiets bij haar voor de deur zet voor een blokje, zou zwaaien met de post als er post voor haar is. Overdag heeft ze namelijk altijd haar rolluik omhoog en zit ze bij het raam. Echter, op een dag was haar rolluik omlaag. Dit vond ik al raar, maar toen ik de post in de brievenbus wilde doen sprak een buurvrouwe me aan en vertelde “ze hebben haar gevonden. Er kwam politie, brandweer alles bij kijken. Ze hebben haar toen meegenomen. Als ik meer weet hoor je het wel.” Van die bewuste buurvrouw moet ik nog altijd meer horen haha. Maar ze is vaak als ik kom niet thuis, dus we hebben elkaar gewoon niet meer gezien. Maar onlangs was Daphne haar oma voor revalidatie in een verpleeghuis opgenomen en daar zag ik… die mevrouw uit mijn wijk. Ik heb haar toen aangesproken en gevraagd hoe het met haar ging. In eerste instantie reageerde ze wat afstandelijk. Logisch, want ze herkende mij niet in “normale” kleding. Nadat ik haar verteld had dat ik haar postbezorger was, vertelde ze wat er gebeurd was. Vanwege haar privacy houd ik dit voor mezelf, maar ze wilde in elk geval snel weer naar huis.

Eenzaam

Wat mij ook vaak op valt als ik met mensen praat is dat veel mensen vaak eenzaam zijn. Of verlegen zitten om post. Sommige adressen ontvangen werkelijk heel veel post, op andere adressen bezorg ik bijna nooit wat. En als ik dan wat bezorg en die mensen zijn toevallig thuis, dan zie je echt een blik van verwondering. Natuurlijk is het altijd leuk om onverwachts een kaartje te krijgen bijvoorbeeld, maar het is ook leuk om wel te weten dat je post ontvangt. Of het nou een kaartje is, een gedichtje, een kleine attentie, alles is natuurlijk leuk. Zolang het maar geen rekeningen, bekeuringen of dat soort dingen zijn. En daarom leek het mij leuk om een projectje op te zetten waarbij je naar iemand die je mogelijk niet kent een kaartje, kleinigheidje of wat dan ook gaat sturen. Ik heb daar eerst een formuliertje voor gemaakt waarbij ik benieuwd ben naar hoe jullie hier over denken. Als ik hier veel leuke reacties op ontvang, dan ga ik dit meer vorm geven en hoop ik op een boel leuke te bezorgen kaarten/attenties en noem maar op voor mij en mijn collega’s. Het formulier kan je hier vinden.

Heb jij wel eens contact met jouw postbezorger? Laat het me weten in een reactie!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: