Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

In aanloop naar de feestdagen

op 20/10/2016

Tja, het is alweer half oktober. Dat betekent dat de feestdagen er weer aankomen. Voor veel mensen begint dat met Halloween, een “feest” waar ik echt niets mee heb. Voor veel Limburgers zal het waarschijnlijk beginnen met de 11de van de 11de. Oftewel de start van het carnavalsseizoen. 11 november was (en is) voor mij overigens altijd nog gewoon de dag van Sint Maarten. De dag waarop wij vroeger met een (zelfgemaakte) lampion langs de deuren gingen en liedjes zongen. Ik kijk vandaag vooruit naar alle komende feestdagen.

November

Een dag die voor mij persoonlijk meer betekent in november is 10 november. Dit is behalve de trouwdag van mijn ouders (dit jaar alweer 38 jaar) ook de dag waarop Daphne en ik zes jaar geleden bij de gemeente zaten en de datum voor ons huwelijk echt officieel vastlegden.

Daarnaast, ik noemde het net al even, volgt op 11 november natuurlijk Sint Maarten. Ik heb dan eigenlijk altijd wel iets van snoep in huis voor het geval dat er toch kinderen aan de deur komen met een lampion. Ik verwacht het eerlijk gezegd niet hoor, maar je kunt nooit weten toch? Ik zou het wel leuk vinden hoor. Maar 31 oktober staat hier de bel uit, dan hoeven kinderen niet te komen bedelen voor snoep. Het leuke van Sint Maarten vond ik juist altijd dat je een liedje zong en als beloning een snoepje of iets dergelijks mocht pakken. Een liedje als:

We kijken vanavond geen tv,
We lopen met onze lichtjes mee
We vragen wat voor Sint Maarten,
We komen maar ene keer.

December

En dan komt natuurlijk december in beeld. De maand die gevuld is met feestdagen. Sinterklaas, kerst, oud en nieuw, noem het allemaal maar op. Zowel met Sinterklaas als met kerst zijn wij om het jaar in Assen of Landgraaf. Zijn we met Sinterklaas in Assen, dan met kerst in landgraaf en het volgende jaar precies andersom. Zo kunnen we toch de hele feestdagen met onze dierbaren vieren ook al is het dan maar eens in de twee jaar. En ja, soms schuiven we een beetje als het echt niet anders gaat. Maar in principe houden we wel gewoon vast aan om het jaar Assen en om het jaar Landgraaf.

Vlugt Bram van der

De periode voor Sinterklaas is voor mij vaak een intensieve. Dit komt omdat ik Sinterklaas dan vaak help. Ja, ik ben dan namelijk een hulp rijm Piet. In ruil voor een kleine vergoeding schrijf ik al een paar jaar gedichten voor mensen die dat zelf wat minder kunnen. Zo ben je niet aangewezen op de, vaak saaie, standaard gedichten op internet en heb je altijd iets persoonlijks.

Oud en nieuw heb ik dan weer wat minder mee. Ik vind het wel gezellig hoor om met vrienden op de bank te zitten en het jaar uit te zitten, dat is het niet. Maar dat ellendige vuurwerk… Als ik ergens echt bang voor ben is dat het wel. Dus van mij mag het rustig een jaarswisseling zijn waarbij het verboden is om vuurwerk af te steken haha. En zolang het mag… blijf ik lekker binnen achter het raam. Want kijken doe ik het stiekem wel, zolang ik er maar niet doorheen hoef.

Dichten ja of nee?

Ik schrijf dus regelmatig gedichten en zeker in de Sinterklaas periode. Maar ik heb wel het idee dat veel minder mensen dat zijn gaan doen in de loop der jaren. En dat vind ik eigenlijk wel heel erg jammer. Daarom ben ik heel benieuwd naar jullie. Schrijven jullie nog Sinterklaas gedichten? Laat je dat liever doen? Of heb je helemaal niets met gedichten?

Wil jij dit jaar indruk maken op vrienden of familie? Al is het maar dat je hen in een persoonlijk gedicht wilt zeggen wat ze voor jou betekenen. Neem dan even contact met mij op of laat een reactie achter onder dit artikel waarin je aangeeft eventueel hulp te willen, en dan neem ik contact met jou op om te kijken wat ik voor je kan betekenen.

Wat is voor jou de leukste tijd van de komende maanden?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: