Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Wat eet… Sarah Smit?

op 21/10/2016

Vertel eens iets over jezelf?

Ik ben Sarah, 28 jaar en woon sinds een jaar of drie in Haarlem. Met mij wonen mijn Australische vriend en ons geadopteerde hondje. Ik heb al lange tijd een blog, die ondertussen De Hoestende Avonturier heet. Waarom die naam? Omdat het avontuur mij altijd trekt en ik lange tijd op die manier kon leven, maar ik door mijn chronische ziekte Cystic Fibrosis lang niet meer alles kan doen. En vooral dus ook veel hoest 😉

Vind jij dat je een gezonde levensstijl hebt?

Ik heb best een gezonde levensstijl ja, omdat dat wel moet. Ik let er op dat ik genoeg rust neem, drink maar heel weinig alcohol en zorg goed voor mezelf. Qua eten echter ben ik niet zo van de trends als superfood en sapkuurtjes.

Wat is je lievelingseten?

Er zijn twee dingen die er meteen uitspringen bij deze vraag. Roti (yum!!) en curry. Of vrijwel alles met rijst. En maïskolven. Oh, en als lunch doet een bord mozzarella met tomaat en zout het altijd heel goed.

Wat lust je juist helemaal niet?

Lasagna. Helaas! Want het lijkt een favoriet te zijn bij heel veel mensen en dan is het jammer dat je niet mee kan doen met het enthousiasme. Misschien dat het de structuur is want de met de ingrediënten is niets mis, maar ik krijg het echt niet weg. Van koriander word ik trouwens ook niet blij.

Wat is jouw “guilty pleasure” wat eten betreft?

Hmmm… mijn leven lang heb ik altijd alleen gehoord dat ik veel moest eten, omdat mijn lichaam alles veel minder goed opneemt en tegelijkertijd ook veel meer energie verbrand. Mijn ouders letten wel op dat er wat evenwicht te vinden was tussen gezond en vet eten, maar uiteindelijk was iedereen blij met elk beetje wat er maar naar binnen ging. Chips enzo zie ik dus niet eens als een slecht iets. Maar suiker is wel iets waar ik nog wat mee kan minderen! Als tiener at ik hier echt belachelijke hoeveelheden van; gelukkig is dat ondertussen wat beter in balans.

Hoe belangrijk is gezond eten voor jou?

Niet zo heel erg belangrijk. Tenminste, ik wil graag groente bij mijn avondeten, en als ik een dag alleen maar troep naar binnen werk voel ik me niet fantastisch. Maar ik ben niet iemand die dingen loopt te tellen of druk in de weer is met sapjes, smoothies en chia zaad.

Heb jij een bepaald dieet of een bepaald eetpatroon wegens bijvoorbeeld een religie?

Niet vanwege een religie, maar wel vanwege mijn gezondheid. Al heel lang gebruik ik bijvoeding in de vorm van Nutridrink; flesjes van 150 ml bomvol calorieën en andere broodnodige goodies. Zo een drie jaar geleden kwam daar sondevoeding bij, dus nu krijg ik elke nacht 1500 calorieën extra binnen. Dat vond ik een hele vervelende stap, maar tegelijkertijd zorgt het ervoor dat ik overdag weer net wat minder op hoef te letten of ik wel voldoende eet. De stress rond het eten is wat weggevallen, wat er voor heeft gezorgd dat ik gewoon kan eten waar ik wèl zin in heb (dat is dus niet zo veel) en er weer een stuk meer plezier bij ervaar. Wel moet ik nog steeds opletten dat ik genoeg zout binnen krijg, omdat het zweet van mensen met Cystic Fibrosis een veel hoger zoutgehalte heeft en we dus, zeker op warme dagen, snel met een zout tekort te maken hebben.

Hoeveel snoep jij gemiddeld per week?

Per week gaat er meestal wel een zakje snoep doorheen, zo eentje van redband ofzo, en sinds kort snap ik eindelijk waarom chocola zo populair is. Maar zoals ik al schreef is dit al heel veel beter dan tot een aantal jaar geleden, dus ik voel me er niet hèèl schuldig meer onder.

Laat jij je beïnvloeden door de media wat betreft wat je wel en niet eet?

Ik denk graag van niet, maar als ik eerlijk ben merk ik dat dat soms toch wel gebeurt. Zo heb ik af en toe opeens toch een bakje van een of ander superfood in de keuken staan, of stond ik laatst iets te bakken met dadels in plaats van gewone suiker. Het eindresultaat was niet eens lekker.

Gooi jij tijdens je vakantie alle remmen los of let je ook dan nog op wat je eet?

Omdat ik altijd eerder te weinig eet dan te veel speelt dit voor mij niet echt. Vaak eet ik op vakantie toch wel net iets meer, maar dat heeft denk ik ook te maken met dat je dan vaker uit eten gaat. Om de een of andere reden heb ik buitenshuis net wat meer zin in eten dan thuis.

Wat zou je graag nog eens willen eten dat je nog nooit geproefd hebt?

Al die Aziatische freak ‘lekkernijen’! Geen idee waarom me dit aantrekt want als je de filmpjes ziet waarop mensen geroosterde insecten of rauwe gekke eitjes eten is dat alles behalve aantrekkelijk. Maar ik ben wel heel benieuwd! Gewoon om te proeven, om te weten waar het nou om gaat.

Hoe vaak ga je uit eten en waar ga je dan het liefste naar toe?

Tegenwoordig niet zo heel vaak meer, tot mijn groot verdriet. Financieel hebben we het niet super breed en omdat het van vriendlief ook niet perse hoeft maken we er geen prioriteit van. Maar ik vind het heerlijk, en met vrienden doe(n) ik/we het af en toe nog wel. Als ik ooit opeens veel geld zou hebben zou ik elk restaurant wat er maar is gaan uitproberen! Want dat vind ik nu ook leuk; elke keer een andere plek, ook al was de vorige nog zo goed.

Wat is je favoriete recept?

img_3625

Dit recept is niet persé mijn aller lekkerste, maar wel eentje die we heel vaak gebruiken. Het is gezond genoeg en super makkelijk.

Wat heb je nodig? – Pasta, tomaatjes, kappertjes, tonijn (in olijfolie) uit een blikje, mozzarella, peper, zout, en eventueel mayonaise.

Hoe maak je het? – Kook de pasta gaar. Snijd de tomaat en mozzarella in stukjes. Mix de tonijn met de peper, zout, kappertjes en mayonaise in een kommetje. Giet de pasta af. Plaats alles terug in de pan en mix. Opscheppen, en klaar is Kees!

Dankwoord aan Sarah:

Sarah dank je wel voor je openhartigheid in dit interview. Jouw nieuwsgierigheid naar Aziatische freak “lekkernijen” deel ik totaal niet haha. Ik gruwel er alleen maar van. Terwijl sommige dingen echt wel lekker schijnen te zijn. Maar van gewoon simpel een koekje met meelwormen gruwel ik al haha.

Wil jij ook meedoen aan deze reeks? Laat me dan snel wat weten in een reactie op dit artikel en ik stuur de vragen naar je toe.


One response to “Wat eet… Sarah Smit?

  1. Leuk om terug te lezen! Haha ik snap ook dat je juist NIET uitkijkt naar het Aziatisch spul. Denk dat ik hard mijn best zou moeten doen om het naar binnen te krijgen maar ik ben gewoon zo nieuwsgierig naar wat al die heisa eromheen veroorzaakt. Misschien had ik erbij moeten schrijven ‘zolang ik elk hapje ook weer uit mag spugen zo nodig’ ;D x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: