Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Wat eet… Jenniek?

op 04/11/2016

Vandaag vertelt Jenniek over haar eetgewoonten en deelt zij een recept met ons. Wat vindt zij wel en niet lekker? Dat en meer lees je hier vandaag. Wil jij ook vertellen over je eetgewoonten? Geef jezelf dan op middels een reactie op dit artikel.

Vertel eens iets over jezelf?

Ik ben Jenniek, 29 jaar en ik woon samen met mijn vriend en onze vier konijnen. Mijn grootste hobby is schrijven en dat doe ik onder andere op mijn blog Jennns figments. Andere hobby’s zijn lezen, sporten en creatief bezig zijn.

jennn

Vind jij dat je een gezonde levensstijl hebt?

Ik vind van mezelf dat ik een redelijk gezonde levensstijl heb. Ik sport, ik eet meestal gezond, maar vergeet vooral ook niet te genieten. Natuurlijk eet ik ook wel eens iets ongezonds, zo lang dat niet de basis van je voedingspatroon is moet dat ook kunnen vind ik.

Wat is je lievelingseten?

Lastige vraag, ik vind zo veel lekker! Ik ben gek op pasta, maar ook op bijvoorbeeld stamppot en pannenkoeken. En Chinees eten vind ik ook heerlijk.

Wat lust je juist helemaal niet?

Ik lust bijna alles, ben helemaal geen moeilijke eter, maar de dingen die ik echt niet lekker vind zijn gek genoeg juist heel populair onder de meeste mensen. Olijven, kokos, sushi, avocado, rauwe bleekselderij, dat zijn dingen waar je me echt niet blij mee kan maken.

Wat is jouw “guilty pleasure” wat eten betreft?

Pannenkoeken, Tony’s Karamel/Zeezout, chips,

Hoe belangrijk is gezond eten voor jou?

Heel belangrijk. Ik doe hard mijn best om een gezond gewicht te bereiken, en als ik daar ben dan wil ik dat natuurlijk ook graag behouden. En ik vind het belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen, tenslotte moet je er je hele leven mee doen.

Heb jij een bepaald dieet of een bepaald eetpatroon wegens bijvoorbeeld een religie?

Nee, ik volg geen dieet (meer). Na jaren ervaring weet ik wel dat diëten niet werkt en dat je een levensstijl moet vinden waar je je goed bij voelt. Voor mij is dat gezond eten en sporten.

Hoeveel snoep jij gemiddeld per week?

Ik probeer het bij maximaal twee heel bewuste snoepmomentjes per week te houden. Dan pak ik bijvoorbeeld een stukje chocola of een klein schaaltje chips en daar geniet ik dan ook echt van. Gedachteloos snoepen probeer ik niet meer te doen en dat gaat me eigenlijk goed af. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik nooit een zwak moment heb.

Laat jij je beïnvloeden door de media wat betreft wat je wel en niet eet?

Ik denk dat iedereen zich in eerdere of mindere mate wel laat beïnvloeden. Zelf vind ik het sowieso interessant om te lezen over voeding en gezondheid, maar ik blijf wel zelf nadenken. Als iets in de media zwartgemaakt wordt is dat voor mij geen reden om het maar meteen aan de kant te gooien.

Gooi jij tijdens je vakantie alle remmen los of let je ook dan nog op wat je eet?

Ik blijf wel opletten, maar laat de touwtjes wel iets vieren hoor.

Wat zou je graag nog eens willen eten dat je nog nooit geproefd hebt?

Ik probeer graag nieuwe dingen uit. Waar ik nog wel erg benieuwd naar ben is een sprinkhaan. Niet om een hele maaltijd gebaseerd op sprinkhanen te maken, maar proeven zou ik zeker wel willen.

Hoe vaak ga je uit eten en waar ga je dan het liefste naar toe?

We gaan niet echt vaak uit eten, maar soms maken we gebruik van een leuke Groupon-actie bijvoorbeeld. Het liefst ga ik naar een buffetrestaurant, van heel veel verschillende dingen een beetje proberen, daar word ik blij van.

Wat is je favoriete recept?

Nog zo’n lastige vraag, ik kook graag en heb veel favoriete recepten. Na een tijdje nadenken besloot ik dat ik het recept van Poolse Pierogi ga delen, omdat dit in de eerste plaats erg lekker is, en daarnaast is het een recept met mooie herinneringen.

pierogi
Ingrediënten voor het deeg:

  • 600 gram bloem
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • warm water aanvullen tot een mooi zacht deeg ontstaat

Ingrediënten voor de vulling:

  • 3 grote kruimige aardappelen
  • 250 gram roomkaas
  • 100 gram gebakken uitjes
  • 1 eetlepel gesmolten boter
  • 2 eigeel
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze vulling:

Schil de aardappels, kook ze en prak ze fijn met de boter, het eigeel en de suiker. Voeg de kaas en de uitjes toe en breng de vulling op smaak met peper en zout.

Bereidingswijze pierogi:

Maak het deeg door de ingrediënten te mengen en rol het dun uit. Met een glas of een kopje snijd je hier rondjes uit. Van het overgebleven deeg kun je een nieuwe deegbal maken en uitrollen om nog meer rondjes uit te steken.
Pak een rondje en kneed het nog iets meer uit. Doe de vulling er in. Niet te veel en niet te weinig, je moet het rondje dubbelvouwen tot een halve maan. Hij mag niet lekken of scheuren, dan komt er water in. Vul zo alle rondjes.
Breng een pan met water aan de kook en laat de pierogi hier in glijden. Als je alles goed gedaan hebt zullen ze zinken. Dat is ook meteen een goede indicatie of ze klaar zijn, want zodra ze genoeg gekookt zijn komen ze bovendrijven. Als ze drijven kun je ze uit het water scheppen, laten uitlekken en serveren.

Dit is een voorbeeld van vulling, maar je kunt de pierogi ook vullen met bijvoorbeeld (zuur)kool, champignons of aardbeien.
Lekker om te serveren met zure room.

Dankwoord aan Jenniek

Jenn, dank je wel voor het beantwoorden van de vragen. Pierogi kende ik nog niet, maar eigenlijk lijkt het wel veel op hapjes die ik vaker maak als we ergens naar toe gaan. Maar dit recept ga ik zeker eens een keer maken.


2 responses to “Wat eet… Jenniek?

  1. Jenn schreef:

    Zeker doen! Bedankt voor je podium 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: