Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Review: Albert Heijn verspakketten

op 07/11/2016

Onlangs waren wij in de Albert Heijn om boodschappen te doen. Nou komen we hier niet wekelijks, maar wanneer de hamsterweken er zijn, dan gaan we eigenlijk wel altijd. Tijdens de laatste keer dat wij daar samen waren, Daphne is later nog eens terug geweest, konden we wat proeven. Wij besoten iets mee te nemen en vandaag deel ik onze bevindingen met je.

Verspakketten

In de XL vestiging van Albert Heijn in Kerkrade kon je namelijk Thaise groene curry en Pompoensoep proeven. Beiden vers gemaakt in de winkel. Ik ging voor de curry en Daphne pakte een bakje pompoensoep. Daphne vond die echter niet zo lekker, maar Bjarne daarentegen vond hem heerlijk. De Thaise curry vonden we allebei wel heel erg lekker. Wij besloten het eens te proberen of wij het zelf ook konden maken en namen een pakket voor Thaise groene curry mee naar huis.

verspakketten

Inhoud

In het pakket zit in principe alles wat je nodig hebt om de curry te maken. Het enige wat je, logischerwijs in mijn ogen, toe moet voegen is olie voor het bakken, kipfilet (300 gr) en rijst (ook 300 gr). Rijst hadden we sowieso nog in huis, kipfilet stond op het lijstje om te kopen. Je ziet op de foto natuurlijk meer dan 300 gram kipfilet, maar we hebben de helft hiervan ingevroren. In het pakket zelf zit:

  • Rode peper
  • Puntpaprika
  • Wortel
  • Tomaten
  • Komkommer
  • Courgette
  • Ui
  • Kokosmelk
  • Groene curry pasta

Kunnen wij het maken?

Nou en of! De bereidingswijze op de verpakking is heel duidelijk. Stap voor stap staat er beschreven wat je moet doen, wat je toe moet voegen, hoog vuur, laag vuur. Alles staat uitgelegd. En als je die stappen gewoon volgt, dan is het heel eenvoudig om te maken. Het enige wat ik zelf wat lastig vond is dat er op een gegeven moment staat “voeg naar smaak rode peper toe.” Waarom vond ik dat lastig? Omdat ik niet weet hoe heet een peper is. Maar in de winkel zei de mevrouw die het daar gemaakt had dat ze ongeveer driekwart peper erin had gedaan. Dus dat heb ik maar aangehouden. En het smaakte prima.

Andere varianten

Inmiddels hebben wij ook een paar andere verspakketten geprobeerd. Aangezien de afgelopen week in de aanbieding waren bij Albert Heijn, hebben we een paar nog gehaald. Namelijk het pakket voor verse tomatensoep en het pakket voor de Indiase curry madras. Allebei zijn ze inmiddels op en we gaan ze zeker nog een keer maken!

Heb jij al eens een verspakket geprobeerd? Waarvan zou jij graag een verspakket willen als je kon kiezen? Ik ben benieuwd naar je reactie.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: