Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Blogmutsen & Co: waar hecht ik waarde aan in een vriendschap

op 16/11/2016

“Een keer trek je de conclusie, vriendschap is een illusie.” Een zin uit een bekend nummer van het Goede Doel. Maar is dat zo? Ik denk van niet. Ik denk dat je vriendschappen heel goed kunt onderhouden, zolang je maar dezelfde waarden hebt als je vriend of vriedin. Maar welke waarden hecht ik dan aan een vriendschap?

Vertrouwen

Wat ik vooral belangrijk vind in een vriendschap is dat je vertrouwen in elkaar hebt. Vertrouwen erin dat dingen die je met elkaar deelt ook tussen jullie beide blijven. Dat je niet achter de rug van je vriend of vriendin om gaat zitten roddelen en dergelijke. Mijn beste vriendin en ik delen soms hele persoonlijke dingen met elkaar, maar we weten ook van elkaar dat het onder ons blijft. En dat is gewoon fijn om te weten. Daardoor deel je iets ook makkelijker met elkaar en hoef je er niet alleen mee rond te lopen. Dus vertrouwen is voor mij de basis van een goede vriendschap.

Onvoorwaardelijk

Wat ik ook heel belangrijk vind is dat je onvoorwaardelijk vriend van elkaar wilt zijn. Dus ongeacht eventuele meningsverschillen, andere opvattingen, andere interesses en meer van dat soort dingen. Als je een vriend van iemand wilt zijn, dan moet je die vriend nemen zoals hij of zij is. En als je dat niet kunt, dan denk ik dat je je af moet vragen of die vriend wel echt een vriend van je is. Of kan zijn. Of dat jij daar een vriend van wil zijn? Neem bijvoorbeeld mijn beste vriendin en ik. Soms hebben we een paar maanden geen contact en even later hebben we juist weer heel veel contact. Maar altijd is het contact goed en oprecht.

Twee kanten

Ja en natuurlijk, misschien wel heel cliche, vriendschap moet van twee kanten komen. Wanneer alleen jij energie in een vriendschap stopt, dan heeft een vriendschap weinig kans tot overleven denk ik. Je moet wel allebei energie in een vriendschap willen stoppen.

En zij?

Wat vinden Nicky en Simone belangrijk bij een vriendschap?

Natuurlijk ben ik ook benieuwd naar wat voor jou belangrijk is bij vriendschap. Laat me dat dus weten in een reactie!


3 responses to “Blogmutsen & Co: waar hecht ik waarde aan in een vriendschap

  1. Simone schreef:

    Heel mooi geschreven, Patries. Dat vind ik ook hele belangrijke eigenschappen van een goede vriendschap. En dan hoef je elkaar echt niet de deur plat te lopen…

  2. Jenn schreef:

    Al deze dingen vind ik ook belangrijk in een vriendschap. Maar vooral dat het van twee kanten moet komen, als je zelf de enige bent die er energie in stopt wordt het trekken aan een dood paard, en dat heeft geen enkele zin, dat weet ik uit ervaring.

  3. Vlijtig Liesje schreef:

    Vertrouwen en wederkerigheid!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: