Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Wie ben ik #4: trots

op 17/11/2016

Vandaag een positief onderwerp in de rubriek waarin ik je over mijzelf vertel. Een artikel waarin ik je vertel waar ik trots op ben. En nee, het gaat niet alleen over Bjarne, die natuurlijk wel mijn grote trots is. Dat zal wel bekend zijn, dus nee, ik wil toch ook wat meer op andere dingen ingaan die mij trots maken. Lees je mee?

Bjarne Tim

Ik ga dan toch even kort beginnen met Bjarne. Want ja, wat ben ik ongelofelijk trots dat hij deel uitmaakt van ons leven. Alles wat men zegt over kinderen is toch echt wel waar. Ze verrijken je leven. De leuke momenten zijn natuurlijk geweldig, maar ik vind het stiekem ook leuk om te zien dat het soms toch ook wel lastig is om mama te zijn. De momenten dat Bjarne bijvoorbeeld midden in een winkel gaat liggen omdat hij het niet eens is met wat wij willen. Ja, sorry, maar ik ga dan dus niet aan hem trekken, ik laat hem liggen, loop weg en ga achter een schap of iets dergelijks staan zodat ik hem kan zien, maar hij mij niet. Dan komt hij echt vanzelf weer naar me toe en luistert. Ik kan natuurlijk ook die reclame van vroeger eens proberen…

Gedichten

Iets waar ik ook heel trots op ben, is mijn talent om te kunnen dichten. Hier kwam ik achter toen ik 11 was, of misschien was ik net twaalf, dat weet ik niet helemaal zeker meer. Maar volgens mij schreef ik nog voor mijn verjaardag, vlak na het overlijden van mijn lievelingsopa. Ik schreef toen mijn allereerste gedicht. Jarenlang heb ik vervolgens geschreven en er nooit wat mee gedaan. Door mijn negatief denken durfde ik de gedichten nooit aan iemand te laten lezen. Hoe het uiteindelijk gebeurde weet ik niet meer precies, maar op een gegeven moment liet ik dit gedicht lezen en de lezer keek mij aan met tranen in de ogen. En daar gingen mijn gedachten weer: “Dat kan toch nooit door mijn gedicht komen?” Maar dat kwam het wel. Veel van mijn emoties gaf ik vervolgens een podium in de vorm van een gedicht. Zo kon ik omgaan met angst, onzekerheid, pijn, verdriet. Maar ook met al het moois rondom de zwangerschap van Bjarne.

1471075_10152761289563762_7583316950841334867_n

Dit was het allereerste gedicht dat ik ooit schreef

Bundels

En natuurlijk ben ik super, super trots op de twee gedichtenbundels die ik heb uitgebracht. Trots erop dat iemand mijn gedichten goed genoeg vond om ze in een bundel uit te brengen, trots dat de bundel door mensen gekocht is, trots op de reacties erop. Maar vooral trots op mezelf omdat ik uiteindelijk toch echt de eerste stap heb genomen om de gedichten naar een uitgever te sturen. Gedichten die voor mij zo persoonlijk waren soms. Die ik geschreven heb op zulke moeilijke momenten in het leven. En die me ook zeker hebben geholpen om om te gaan met die perioden. Het aantal bundels staat inmiddels op twee: Hoop, geloof & liefde en Verwachting, lesbisch ouderschap en onvoorwaardelijke liefde. Een derde bundel of niet boek ligt nog niet in de planning, maar wie weet…

Mezelf

Ja, ik ben ook trots op mezelf. Op het feit dat ik hulp heb gevraagd op het moment dat ik dat nodig had. Op het feit dat ik een coördinerende taak op me heb genomen binnen het Apostolisch Genootschap, terwijl ik stiekem dacht dat ik dat toch niet zou kunnen. Natuurlijk zijn er daarin leerpunten voor mij, maar daar kan ik dan weer aan werken en dat geeft weer vertrouwen in de toekomst. Trots op het feit dat ik moeilijke gebeurtenissen in mijn leven een plekje heb weten te geven en dat ik daar nu mee kan leven. Denk bijvoorbeeld aan het overlijden van mijn opa’s en overgrootoma, maar ook de ziekte periode van mijn vader en mijn eigen worsteling met mijn gevoelens.

Waar ben jij trots op? Ik ben benieuwd naar je reactie.

Uitgelichte afbeelding: sunchick via Shutterstock

One response to “Wie ben ik #4: trots

  1. Sytse schreef:

    Wat een mooie ‘dingen’ om trots op te zijn. Ik ben trots op de manier waarop ik in het leven sta. Dat ik steeds zekerder van mezelf word en daaroor gelukkiger.

    X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: