Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Wat eet… Kim Wijnker?

op 18/11/2016

Vorige week vrijdag had ik even een intermezzo wegens een ander artikel, maar vandaag heb ik weer een artikel voor je van iemand die vertelt over haar eet gewoonten. Kim deelt met een dosis humor met je wat ze eet en natuurlijk wat haar favoriete gerecht is.

Vertel eens iets over jezelf?

Ik ben Kim en ik ben dik! 10 weken geleden woog ik 108 kilo, inmiddels weeg ik er 100. Nog een lange hobbelige weg te gaan dus! Maar met humor en zelfspot kom ik er wel 🙂 Ik ben 37 jaar en getrouwd met Nick (33) samen hebben we dochter Cis (1) Ik kan volmondig zeggen dat ik gelukkig ben. Ik heb een rijk leven (helaas niet op financieel gebied) we hebben veel mooie mensen om ons heen en bij ons thuis is het, zoals ze dat zo mooi zeggen, een zoete inval. Ik houd van voetbal, festivalletjes en eten… Elke week blog ik voor Libelle, je kunt mijn blogs lezen op Kim’s blog. En natuurlijk heb ik ook een eigen Facebook pagina, daar plaats ik ook recepten.

imsorryforwhatisaidwheniwashungry

Vind jij dat je een gezonde levensstijl hebt?

Ja! Sinds een paar weken dan. Ik kies bewust en ik eet (en drink) bewust. Het is overigens niet zo dat ik nu alleen bewust WIL, nee hoor. Helaas! Mijn hart schreeuwt gewoon nog steeds om lekkere ongezonde snacks. Gelukkig kan ik het nu makkelijker negeren.

Wat is je lievelingseten?

Pannenkoeken! Met kaas, suiker of met spek en stroop. *kwijl*

Wat lust je juist helemaal niet?

Er is vrijwel niets dat ik niet lust maar als ik dan echt iets moet noemen zeg ik garnalen, gamba’s en inktvis. Die structuur. Het lijkt wel rubber!

Wat is jouw “guilty pleasure” wat eten betreft?

Mag ik maar 1 ding noemen? Dan zeg ik chocolade pepernoten. Man man, wie dat toch heeft verzonnen…

Hoe belangrijk is gezond eten voor jou?

Tegenwoordig is het heel belangrijk, ik weet niet precies wat mijn streefgewicht is. Simpelweg omdat ik niet weet hoe ik eruit zie als ik, pak ‘m beet, 75 kilo weeg. Maar ik moet nog een hoop kilo’s kwijt, en dat doe ik graag met gezond eten en sporten i.pv. met een crashdieet. Ik besteed veel tijd aan mijn maaltijden en ik kies producten met zorg.

Heb jij een bepaald dieet of een bepaald eetpatroon wegens bijvoorbeeld een religie?

Ik eet zoveel mogelijk onbewerkt en zorg voor voldoende fruit en groeten. Ik drink liters water en skip zoveel mogelijk (snelle) koolhydraten. Ook zijn de porties die ik nuttig nu van normaal formaat.

Hoeveel snoep jij gemiddeld per week?

1 keer per week mag ik iets lekkers, begrijp me goed. Dit ga ik niet eeuwig volhouden en als ik op gewicht ben mag ik dus heus wel weer ietsje vaker snoepen. Alleen dan niet meer te vaak zoals voordat ik wilde afvallen.

Laat jij je beïnvloeden door de media wat betreft wat je wel en niet eet?

Een beetje wel, iedereen weet dat je gezonder bent als je slank(er) bent en dat wordt ook overal benadrukt. Ik ben geen meeloper en wil juist liever altijd iets anders dan de rest, maar gezondheid staat natuurlijk voor alles.

Gooi jij tijdens je vakantie alle remmen los of let je ook dan nog op wat je eet?

Van te voren bedenk ik hoe ik het ga doen, gewoon genieten maar met mate. Veel wandelen en zwemmen. In de praktijk komt het erop neer dat alle remmen los gaan wat eten en drinken betreft en dat ik alleen maar van het zwembad naar mijn ligstoel slenter.

Wat zou je graag nog eens willen eten dat je nog nooit geproefd hebt?

Ik zou het eigenlijk niet weten. Of wacht, toch wel! Een proeverij van gerechten gemaakt door Ron Blauw.

Hoe vaak ga je uit eten en waar ga je dan het liefste naar toe?

Gemiddeld 1 keer in de maand, het liefst naar een restaurant dat aanvoelt als een gezellig eetcafé maar waar de gerechten net iets boven de standaard zijn. Ik baal echt als mijn biefstukje niet mals is, dan had ik hem net zo goed zelf kunnen bakken!

Wat is je favoriete recept?

Dan ga ik toch voor de courgettesoep, die soep is zo lekker, makkelijk en toch gezond! En last but not least het vult ook nog eens.

courgettesoep

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 1 venkel
  • 3 eetlepels roomkaas light
  • 1 rode ui
  • Teentje knoflook
  • Bouillon blokje
  • 2 plakjes rauwe ham
  • Lepel Kokos olie
  • Snufje peper
  • Snufje zout
  • 500ml water

Bereiding:

  • Snijd de courgette, venkel en de rode ui in blokjes (hoeft niet netjes)
  • Bak deze, tot het uitje glazig ziet, in de kokosolie in een pan
  • Verkruimel het boullion blokje erboven
  • Voeg het water toe
  • Laat alles 10 minuutjes zachtjes koken
  • Scheur ondertussen de rauwe ham in reepjes en pers de knoflook
  • Haal de pan van het vuur en schenk ongeveer de helft van het kookvocht in een kom.
  • Doe de knoflook, roomkaas, peper en zout in de pan bij de gekookte courgette, venkel en ui
  • Mix met de staafmixer courgette, venkel en ui tot een gladde romige massa
  • Voeg wat van het extra kookvocht toe om de voor jou gewenste dikte te krijgen
  • Voeg als laatste de reepjes rauwe ham toe

Dankwoord aan Kim:

Kim dank je wel voor het meedoen en de tijd die je hebt genomen om de vragen te beantwoorden. Ik vond het leuk om te lezen hoe jij met humor de vragen beantwoord hebt.
Wil jij ook meedoen aan deze rubriek? Laat dan even een reactie achter en ik neem contact met je op.


One response to “Wat eet… Kim Wijnker?

  1. Jenn schreef:

    Leuk om te lezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: