Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Week 46; Wat viel mij op in het nieuws?

op 21/11/2016

Vandaag introduceer ik weer een nieuwe rubriek op mijn blog. De tijd gaat zo ontzettend snel, op zondag ben ik vaak al vergeten wat er op maandag in het nieuws was. Daarom heb ik besloten dat ik wekelijks op maandag terug ga blikken op de achterliggende week. Wat viel mij op, wat maakte indruk, waar wil ik mijn mening over kwijt? Ik kies wekelijks 3 tot 4 onderwerpen uit het nieuws wat mij opgevallen is.

Maartje Paumen

Ik ben stiekem best wel een sportliefhebber en kijk en volg vele sporten. De formule 1 en de motorsport weet je waarschijnlijk wel van me. Schaatsen heb ik ook wel eens benoemd volgens mij, maar iets wat ik ook heel graag volg is hockey. Mijn favoriete speelster? Tja, die maakte deze week bekend haar carrière als international te beëindigen. Iets waar ik na de spelen al bang voor was, want wat vind ik het jammer. Maar ik snap de beslissing van Maartje Paumen ook wel. Als het op is, dan is het op. Op het moment dat je merkt dat je je niet meer volledig kunt geven zoals je van jezelf zou verwachten dan moet je voor jezelf de knoop doorhakken. In het oranje zullen we Maartje dan misschien niet meer zien, tot eind dit seizoen speelt ze in elk geval nog bij haar club Den Bosch.

Ik heb Maartje altijd bewonderd vanwege haar manier van spelen. Fanatiek, vol overgave en een echte aanvoerster. Ik kon genieten van haar vele strafcorners, de blik in haar ogen als het spannend werd, de ontlading na een gewonnen spannende wedstrijd, de emotie na een net niet gewonnen wedstrijd. Dus ik kan maar een ding zeggen: Maartje dank je wel!

Supermaan

Op 13 november keek iedereen met spanning naar het weer… zou de supermaan te zien zijn? Een maan die super dicht bij de aarde staat, helemaal vol is en ook nog eens het felst van dit jaar. Maandag morgen was hij heel goed te zien, naar nog niet helemaal vol. Op het moment dat dat wel zo zou zijn… Was het helaas te bewolkt om het schouwspel te kunnen zien. De eerst volgende combinatie van deze twee zal zijn ergens in 2034, maar een supermaan als verschijning op zich is volgende maand alweer te zien. Op 14 december om precies te zijn. Een bloedbaan zoals eerder dit jaar is pas weer te zien in 2029.

Aardbeving Nieuw-Zeeland

Afgelopen week was er ook een zware aardbeving in Nieuw-Zeeland, met behoorlijk wat schade. Ik vind aardbevingen een bijzonder natuurverschijnsel, het is alleen jammer dat er vaak zoveel leed bij komt kijken. Materiële schade kan je natuurlijk weer opbouwen, al zal dat nooit zo snel gaan als jij wilt. Maar vooral de psychische en emotionele schade bij dergelijk natuurgeweld is natuurlijk niet te vergoeden of te vervangen. Hier in Limburg hebben mensen natuurlijk ervaring met aardbevingen, maar ik hoop ze toch nooit mee te maken. Wat ik wel bijzonder vond om te lezen is dat de twee hoofdeilanden van Nieuw-Zeeland ongeveer twee meter dichter bij elkaar zijn komen te liggen door de aardbeving.

Wat was voor jou het meest opvallende nieuws van de afgelopen week?

Uitgelichte afbeelding: Brian A Jackson via Shutterstock

3 responses to “Week 46; Wat viel mij op in het nieuws?

  1. Eline van vliet schreef:

    Leuk idee, maar terugblikken op een voorliggende week kan volgens mij niet 😉

  2. hans roumen schreef:

    hallo Patricia

    Wat me afgelopen week van het nieuws is bijgebleven is het feit dat in Duitsland een medewerker van de geheime dienst is opgepakt hij bleek een mol te zijn.Hij was aangesteld om te infiltreren bij extreme moslims maar bleek er zelf ook eentje te zijn !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: