Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Blogmutsen & Co: favoriete gadgets uit de ’90’s

op 23/11/2016

Wat vond ik leuke gadgets in de ’90’s? Voor het artikel van vandaag moest ik wel even heel diep graven naar wat ik ook alweer leuk vond. Want, waar kon je ook alweer voor sparen in die jaren? De eerste is denk ik heel voor de hand liggend. Die zal iedereen denk ik nog wel kennen. Lees je mee?

Flippo’s

Wat was er nou leuker dan het sparen van Flippo’s. Die kleine ronde schijfjes met soms de leukste afbeeldingen, weetjes of moeilijke rekenpuzzels erop. Je had ze in verschillende soorten, on er spelletjes mee doen, en natuurlijk kon je ze ruilen. Wij hadden uiteindelijk geloof ik bijna alles compleet. En nu? Daphne heeft haar flippo mappen nog, die liggen hier boven op zolder. Soms best eens leuk om nog eens door te kijken. Ik vond zelf de flippo’s met afbeeldingen van gebouwen en dergelijke en de rekenflippo’s erg leuk. Vooral om te kijken of je uit de sommen kon komen…

Tamagotchi

De tamagotchi was ook lange tijd super populair. Mijn zusjes hadden er allebei één en namen hem echt overal mee naar toe. Het verzorgen van je virtuele huisdier was soms ook een dagtaak, want je moest er natuurlijk mee spelen, eten geven, uitwerpselen opruimen, net een echt dier. Zelf had ik geen tamagotchi, want ik vond mezelf daar te oud voor. Maar stiekem speelde ik wel af en toe eens met de tamagotchi’s van mijn zusjes. Alleen… werden ze daar niet altijd beter van haha. Ik was er blijkbaar niet zo heel erg goed in.

Nintendo

Ook de Nintendo maakte een opmars in de jaren 90. Wij hadden zelf thuis geen Nintendo, maar gingen vaak bij vrienden van mijn ouders een weekend logeren en daar hadden ze wel een Nintendo. Dus Mario en Duckhunt werden daar heel vaak gespeeld!

Meer gadgets zien?

Kijk dan ook eens naar de favoriete gadgets van Nicky en Simone. Misschien heb je daar ook nog wel wat “o ja” momentjes.

Wat was jouw favoriete gadget in de jaren 90?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: