Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Week 47: Simons, Castro en Rosberg

op 28/11/2016

Wat viel mij deze week op in het nieuws? Waren er dingen die mij raakten of bezig hielden? Lees dit artikel en je weet het. Daarnaast ben ik reuze benieuwd naar wat jou opviel in het nieuws en wat jij graag in het nieuws zou willen zien. Wat is jouw persoonlijke nieuwtje van deze week? Dat kan je kwijt in je reactie onder dit artikel.

Sylvana Simons

Nee, dit gaat niet persé over de Zwarte Pieten discussie. Indirect heeft het er misschien wel mee te maken, maar ik ga mijn mening hierover niet delen. Dat heb ik vorig jaar al gedaan. En die mening is niet veranderd. Nee, wat ik triest vond aan het nieuws rondom Sylvana Simons is dat zij haar mening niet mag uitten. Misschien komt het door de manier waarop ze het doet, dat zou kunnen, maar het is toch belachelijk dat je niet mag zeggen wat je denkt omdat er dan weet ik het wat voor filmpjes en liedjes over je gemaakt worden. Dat zij nou beveiliging nodig heeft, dat vind ik diep triest.

Overigens schrik ik ook wel van de manier waarop mensen nu over haar praten. Tijdens een verjaardag vlogen de schuine woorden over tafel als het over haar ging en ook aan die tafel werd verteld wat er dan wel niet met haar zou moeten gebeuren. En dat was niet positief. Ik vraag me dan af waar we mee bezig zijn…

Fidel Castro

Afgelopen week overleed Fidel Castro. Hij bereikte de respectabele leeftijd van 90 jaar. Een leeftijd die ik nog maar moet zien te halen. Jarenlang is Castro premier en later president van Cuba geweest. Zijn populariteit was heel wisselend. De één rouwt om zijn dood, de ander viert liever feest. Castro was een man wiens naam ik zeer regelmatig op het nieuws hoorde. De laatste jaren weliswaar minder en als je hem al hoorde, dan was dat vooral omdat zijn broer de macht van het land had. En toch wist ik meteen wie overleden was toen ik het bericht hoorde.

Nico Rosberg

Tja en natuurlijk kan ik als sportliefhebber niet voorbijgaan aan de ontknoping van het Formule 1 seizoen. Een seizoen met vele memorabele momenten. De overstap van Max Verstappen naar het grote Red Bull. De eerste overwinning van Max, de commentaren en de tranen van Vettel en natuurlijk ook de titanen strijd tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Het afscheid van coureurs als Felipe Massa, Jenson Button

Wat viel jou op in de afgelopen week? En wat was jouw belangrijkste nieuws? Laat het me weten in een reactie.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: