Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Visitekaartjes; ik heb ze

op 29/11/2016

Als blogger lees je ook blogs van andere bloggers. Regelmatig lees je dan ook dat visitekaartjes onmisbaar zijn. Daarom was ik ook heel erg blij met de mogelijkheid die ik kreeg om mijn eigen kaartjes te bestellen. In dit artikel lees je daarom meer over het bedrijf waar mijn kaartjes gedrukt zijn en natuurlijk laat ik ze je ook zien!

Waarom visitekaartjes?

Ik had een poging gedaan om in aanmerking te komen voor een campagne voor drukbedrijf.nl. Helaas was ik daarvoor niet uitgekozen. Enige tijd later ontving ik een mailtje met de vraag of ik toch nog open stond voor een samenwerking. Ik mocht dan zelf één product bepalen dat ik graag als drukwerk zou willen ontvangen. Nou had (en heb) ik een aantal dingen op mijn verlanglijstje staan zoals bijvoorbeeld:

  • Visitekaartjes
  • Briefpapier
  • Enveloppen

Die laatste twee heb ik nu overigens ook wel, maar dan in een simpel word bestand, waarbij de print niet altijd even mooi wordt. Dus echt officieel drukwerk leek me hierin wel mooi voor als ik me “naar buiten” meer in de kijker zou willen spelen. Goed, ik mocht dus één product uitzoeken en dus besloot ik als eerste voor de visitekaartjes te gaan. Deze kan ik gewoon zelf niet zo makkelijk maken en printen, zeker niet op dik papier. Dus dat leek me de beste oplossing om te beginnen. En visitekaartjes kan je natuurlijk altijd makkelijk meenemen en zo nu en dan afgeven wanneer dit van toepassing zou kunnen zijn.

Contact

Het contact met mijn contactpersoon van drukbedrijf.nl verliep heel fijn. Mij werd gevraagd om een drukbestand aan te leveren van hoe mijn visitekaartje eruit zou moeten komen te zien. Maar… ik had hier totaal geen ervaring mee. Nou heeft men op de site van drukbedrijf.nl duidelijke werkbestanden staan met daarop de afmetingen aangegeven waarbinnen je moet blijven, mede in verband met de snij marge en dergelijke.

Omdat ik niet helemaal zeker was of mijn logo goed genoeg was, heb ik dit eerst per mail gestuurd om te laten verifiëren. Deze bleek inderdaad niet goed genoeg te zijn om mooi gedrukt te kunnen worden. Toen ik uiteindelijk wel een goed logo had, probeerde ik zelf mijn kaartje te maken. Nadat ik tevreden was twijfelde ik alleen toch wel weer over de kwaliteit van het logo. Deze bleek op één of andere manier ontzettend slecht te zijn geworden in het drukbestandje. Na even over en weer mailen vertelde mijn contactpersoon dat het waarschijnlijk ook wel genoeg was om het goede logo wat in hun bezit was samen te voegen met het drukbestand. Yes! Mijn visitekaartje was een feit. En ik had hem ook nog wel zelf ontworpen. Nou baal ik er stiekem wel van dat ik het drukbestand niet goed genoeg gemaakt kreeg, maar hey, je kunt niet in alles goed zijn haha.

Hij komt, hij komt…

Ik wist dat mijn visitekaartjes rond 21 november zouden komen. Die dag was mijn schoonmoeder jarig en ik hoopte stiekem heel erg dat de kaartjes voordat we naar haar toe zouden gaan binnen zouden zijn. Maar helaas, de bezorger kwam vlak nadat wij de deur uit waren. Gelukkig kon ik heel makkelijk online een nieuwe datum doorgeven om de kaartjes te bezorgen. Wellicht ten overvloede (de kaartjes werden niet met PostNL bezorgd, dus ik wist niet helemaal zeker hoe het in dit geval zou gaan) had ik bij de opmerkingen geschreven dat als wij onverhoopt niet thuis zouden zijn, de bezorger de kaartjes maar bij de buren af zou geven. En natuurlijk, net op het moment dat we allebei niet thuis waren kwam de bezorger langs. Maar deze keer had hij de kaartjes inderdaad afgegeven bij de buren. En dus kon ik ze ophalen. En wat was ik trots toen ik de kaartjes in mijn handen had!

stapel

Kwaliteit

Ik kreeg 500 kaartjes, verdeeld in vier doosjes van 125 stuks. Toen ik het eerste kaartje uit het doosje pakte viel me gelijk op dat het kaartje op mooi dik papier gedrukt was. Dikker dan bijvoorbeeld één van de bekende grote drukkers. Mijn kaartjes zijn in principe dubbelzijdig full color, echter ik heb ze aan één kant laten bedrukken. Daarnaast zijn ze gedrukt op 350 grams mat MC papier met een dubbelzijdig matlaminaat afwerking. Het formaat is het standaard formaat van 85 x 55 mm.

De kwaliteit van de kaartjes is dus werkelijk geweldig. Zodra je een kaartje vasthoudt, heb je ook echt wat vast. Je kunt je op die manier echt presenteren en opvallen. Fijn vind ik dat. Want heel eerlijk? Ik kende drukbedrijf.nl niet en wist dus ook niets over de kwaliteit die zij zouden leveren. Maar ze hebben me zeer zeker verrast en ik weet wel zeker dat ik in de toekomst als het nodig zou zijn weer een bestelling bij hun zou plaatsen. Je hebt trouwens al visitekaartjes vanaf €9,-.

Wat vind jij van mijn visitekaartjes? Denk jij dat je zelf visitekaartjes nodig zou hebben? Ik ben benieuwd naar je reactie!

 


4 responses to “Visitekaartjes; ik heb ze

  1. Tamara TS schreef:

    Ze zijn leuk geworden! Ik moet nog nieuwe kaartjes bestellen, omdat ik van wordpress.com naar .nl ben verhuisd. Dat wordt weer een heel gepruts, want volgens mij heb ik het ontwerp niet meer.

  2. Vlijtig Liesje schreef:

    Ik vind ze erg leuk geworden! En niet van dertien in een dozijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: