Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Week #48; Een groter land, bijna een heel team, Nico Rosberg en 

op 05/12/2016

Alweer is er een week voorbij. Wat viel mij de afgelopen week, naast opnieuw een bod van het Belgische Bpost op mijn werkgever,op in het nieuws?

Een stukje groter

Afgelopen week is Nederland zomaar ongeveer 10 hectare groter geworden. Een cadeautje van onze zuiderburen. Door een ruiling tussen een paar stukjes land heeft Nederland er namelijk een eilandje bij. Of we daar zo blij mee moeten zijn weet ik nog niet, want het gaat om een eiland dat bekend is vanwege zijn illegale feesten en drugshandel waar de Belgische politie weinig tegen kon doen. Het is te hopen dat de Nederlandse politie daar beter tegen op kan treden.

Bijna een heel team

Dit nieuws kan bijna niet aan je voorbij zijn gegaan… De vliegtuigramp in Zuid-Amerika met aan boord een bijna voltallig elftal van de Braziliaanse voetbalclub Chapacoense. Slechts drie van de aan boord zittende spelers overleefden het ongeluk, een aantal andere spelers zaten niet aan boord wegens verschillende redenen. Maar de meeste spelers zijn er dus gewoon niet meer. Mooi gebaar van hun tegenstander vind ik het om postuum toch zonder te spelen de beker en bijbehorende titel aan deze club toe te kennen. Immers, ze zouden de volgende dag een finale spelen. Maar op deze manier kampioen worden wil natuurlijk niemand.

Nico Rosberg

Tja en daar is hij weer… Nico Rosberg. Geheel tegen de bedoeling in overigens, maar ik vond zijn besluit van afgelopen week ZO opvallend. Kersvers wereldkampioen en dan meteen besluiten dat je klaar bent met je sport. Ik vind het erg jammer dat Rosberg gaat stoppen, maar snap zijn beslissing ook wel. De autosport is natuurlijk een gevaarlijke sport, en meer dan wereldkampioen worden in de Formule 1 is niet haalbaar. Een hogere prijs is er niet, dus ik kan me best voorstellen dat je dan besluit te stoppen. Al blijf ik het jammer vinden.

Wat viel jou op de afgelopen week? Laat het me maar weten in een reactie.


One response to “Week #48; Een groter land, bijna een heel team, Nico Rosberg en 

  1. Vlijtig Liesje schreef:

    Ik las een artikel waarin de overwinning van Trump genuanceerd werd. Dat viel me erg mee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: