Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Blogmutsen & Co: Wat eet ik graag tijdens de feestdagen?

op 07/12/2016

Tijdens de feestdagen is het voor ons eigenlijk altijd lekker makkelijk. Met kerst zijn we of bij mijn ouders in Assen, of bij mijn schoonmoeder en haar vriend in Landgraaf. En beide keren hoeven wij (natuurlijk) niet te koken. Meestal eten we konijn, gaan we gourmetten of gaan we  uit eten. Maar dat zijn natuurlijk geen dingen die ik met je ga delen in dit artikel. Stel je nou voor dat ik zelf gasten over de vloer zou krijgen, wat lijkt mij dan heel leuk om te maken?

Kleine hapjes

Als ik zou moeten koken voor gasten die met kerst komen, dan zou ik denk ik eerder kiezen voor veel kleine hapjes dan voor een echt uitgebreid menu. Neem bijvoorbeeld dit leuke kerstboompje. Heel simpel en toch ziet het er feestelijk uit. Het enige wat je nodig hebt is komkommer, kaas, brood en een saté prikker. Natuurlijk kan je zelf kiezen welk brood je wilt, maar op deze afbeelding is gebruik gemaakt van roggebrood.

Oud en nieuw

Natuurlijk bestaan de feestdagen niet alleen uit de kerstdagen. Nee, laten we vooral oud en nieuw ook niet vergeten een paar dagen later. Natuurlijk, oliebollen, appelflappen en noem het allemaal maar op. Ze zijn super lekker. Maar als je met de kerstdagen uitgebreid getafeld hebt, dan is het misschien ook wel lekker om gewoon kleine hapjes te hebben. En dan bedoel ik niet alleen de borrelnootjes, chips en bijvoorbeeld een bittergarnituur. Nee, wat dacht je van fruit vuurpijlen? Simpel, kleurrijk en gezond. Een betere start voor het nieuwe jaar kan je niet hebben denk ik!

Kijk ook eens naar wat Simone en Nicky voor favorieten hebben voor de feestdagen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: