Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Week 49; Dag Veolia, kleine meisjes, Yo f*cking bizar!

op 12/12/2016

Alweer is er een week voorbij. Zo tegen het einde van het jaar hoop je misschien toch stiekem wel om steeds meer positief nieuws tegen te komen. Maar ook deze week waren er dingen die mij opvielen juist omdat ze verandering brengen, of verbijstering opwekken. En natuurlijk kan een formule 1 fan niet voorbij dat ene moment…

Dag Veolia

Gisteren, 11 december 2016 betekende voor Limburg een grote kentering in het openbaar vervoer. Of nou ja, eigenlijk het hele weekend. Want op zaterdag reden de laatste bussen en treinen van vervoersmaatschappij Veolia door de straten van Limburg. Vanaf zondag wordt het openbaar vervoer in onze provincie verzorgd door Arriva. Voor mij persoonlijk geen onbekende vervoerder, want in het noorden hebben we ook jaren Arriva als vervoerder gehad. Nou ga ik zelf niet heel vaak met het openbaar vervoer, zeg maar gerust eigenlijk nooit, maar het is natuurlijk wel even een ander gezicht. Niet meer de rode bussen op straat, maar blauwe bussen.

Kleine meisjes

Tja, kleine meisjes worden groot zeggen ze. Toch weet ik zeker dat niet alle kleine meisjes groot worden. Ik was geschokt door het lezen van een titel op nos.nl. Daar stond namelijk: “Twee kleine meisjes plegen zelfmoordaanslag in Nigeria” Ja, je leest het goed. twee kleine meisjes. Nog geen 10 jaar. Dan denk ik, wat ging er in die meisjes om toen ze dat deden? Zullen ze geweten hebben wat ze gingen doen en wat het voor hen zou betekenen? Ik denk dat zij wel wisten wat ze zouden doen. Althans, in het nieuwsbericht wordt erover gesproken dat Boko Haram mogelijk achter de aanslagen zit en dat deze organisatie meisjes als seksslaaf gebruiken of hen dwingen zelfmoordaanslagen te plegen. Ik vind het triest dat meisjes op deze manier gedwongen worden hun leven op te geven. Een leven waar misschien zoveel toekomst nog in had gezeten.

Yo he, Yo ho, Yo fucking bizar!

Wie kan zich deze woorden niet herinneren? Deze woorden van Olav Mol zijn misschien wel net zo legendarisch als de overwinning die deze woorden teweeg brachten. Namelijk de overwinning van Max Verstappen in de Formule 1 grand prix van Spanje afgelopen jaar. Nou ben ik geen ontzettend grote Verstappen fan, ja, ik heb zeker diep respect voor zijn prestaties, maar echt fan? Nee, dat ben ik niet. Neemt niet weg dat ook ik toch wel lichtelijk kippenvel op mijn armen had staan toen ik hem die wedstrijd zag winnen.

Het is die uitspraak waarmee Olav Mol nu een prijs heeft gewonnen. Hij won namelijk de Theo Koomen award voor beste sportverslaggever van 2016. Een prijs omdat hij vanuit zijn hart verslag doet van de wedstrijden die overal ter wereld in de Formule 1 gereden worden.


One response to “Week 49; Dag Veolia, kleine meisjes, Yo f*cking bizar!

  1. Rachel Kromdijk schreef:

    Die vrouwen en kinderen worden zo gehersenspoeld. Als je door mannen word misbruikt wil je misschien ook niets liever dan die bom afdrukken.. het is verschrikkelijk maar ze krijgen zulke nare dingen toegefluisterd. Ze weten precies wie ze zover ook kunnen krijgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: