Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Licht in de duisternis

op 13/12/2016

Kerst is een periode waarin het buiten al vroeg donker is. En het laat licht wordt. Mede daarom zie je veel verlichting op straat. Huizen worden versierd, soms met één simpele lichtslang in een boompje, bij andere huizen wordt een complete voorgevel van een woning versierd. Zelf ben ik nooit zo van de kerstversiering geweest. Ik vind het leuk om naar te kijken hoor, maar bij mezelf vind ik dat niet zo heel erg nodig. Maar wat voor verlichting ben ik zoal tegen gekomen wat ik leuk vond? Welke verlichting brengt voor mij licht in de duisternis?

Sfeer op tafel

Wij hebben in de zomer buiten op tafel altijd een heel simpel lampje staan dat werkt op batterijen. Niet super sfeer vol, maar het geeft wel een bult aan licht. En dat is natuurlijk wel heel fijn. Maar toch zou ik heel graag een wat mooiere lamp buiten zien. Nu is het vaak die lamp als het echt donker wordt en verdere proberen we vooral veel citronella kaarsjes te branden om natuurlijk muggen weg te houden, maar ook om wat licht te hebben. Bij lamponline.com zag ik een aantal mooie lampen. Iets wat ik wel bij ons op tafel zou zien staan is bijvoorbeeld een lampje als deze. Maar dan wellicht met een zwarte of juist een felgekleurde poot.

Belangrijk

Goede verlichting is niet alleen mooi, maar het kan ook heel belangrijk zijn. Bij ons thuis zou een lichtornament in de voortuin niet heel veel toegevoegde waarde hebben. Wij hebben namelijk voor het huis ook een lantaarnpaal staan. Maar wanneer je in een gebied woont waar de straatverlichting net niet komt, dan kan ik het me heel goed voorstellen dat je graag functionele verlichting wilt hebben. Wat ik graag doe is bijvoorbeeld buitenverlichting online bekijken om me te oriënteren op de verschillende soorten verlichting die er zijn. Als ik zou moeten kiezen voor verlichting bij de voordeur, dan zou ik graag een eenvoudig licht willen hebben met een bewegingssensor. Geen verlichting die de hele nacht aan hoeft te zijn, maar gewoon verlichting die aangaat wanneer er iets of iemand voorlangs loopt. Buitenverlichting zou voor mij voornamelijk moeten dienen voor het vergroten van het gevoel van veiligheid thuis.

Dieren

Ik vind het vaak wel heel mooi om verlichte dieren te zien in tuinen. Mits ze wel logisch geplaatst zijn overigens. Er zijn huizen waarbij ik me afvraag waarom mensen verlichting in de tuin of op het balkon hebben staan. Dan lijkt het alsof verlichting er maar neer is gezet om verlichting in de tuin te hebben. Bijvoorbeeld van die gewone ijzeren dieren met een lichtslang eromheen. Dat vind ik het net niet. Of het moet tegen een gevel hangen. Wat ik dan wel weer mooi vind zijn 3D gevormde dieren. Vooral van wit licht. Maar dan wel zoals ik al aangaf in een passende omgeving. In mijn postwijk zijn er mensen die hebben een compleet witte vensterbank. Althans, compleet ingericht momenteel met witte lichtfiguren. Die staan dan op een groenige ondergrond waardoor het gewoon heel sfeervol is en lijkt alsof het gewoon zo hoort.

duisternis

Van wat voor verlichting houd jij? Ik ben benieuwd naar je reactie.


2 responses to “Licht in de duisternis

  1. Jenn schreef:

    Die ijsbeertjes, zo schattig!

  2. Vlijtig Liesje schreef:

    Ik houd eigenlijk wel van alle verlichting! Ik kan nu tijdens het hardlopen echt genieten van de verlichte huizen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: