Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Blogmutsen & co: Spaghetti dag!

op 04/01/2017

Ja, je leest het goed. Vandaag is het officieel Spaghetti dag. Ieder jaar op 4 januari wordt deze dag gehouden. Ik wist dit overigens nooit hoor, dus als wij al eens spaghetti aten op deze datum, dan was het puur toeval. Vandaag zullen wij in elk geval geen spaghetti eten, want dat hebben we gisteren al gedaan haha.

Traditioneel

Ik denk dat wij onze spaghetti altijd vrij traditioneel maken. Gewoon gehakt, groenten, spaghetti natuurlijk en een pakje saus of een pot saus. Eenvoudiger kan het niet dacht ik zo. Daarnaast voegen we af en toe wel eens iets van sambal toe om de pasta net even wat pittiger te maken, maar daar houdt het dan ook wel op. Ja, heel af en toe kiezen we voor kipgehakt of kipfilet in plaats van gehakt. Maar dat is dan ook echt alles. En natuurlijk augurken en of zilveruitjes erbij.

Spaghetti

Bron: Foodio via Shutterstock

Witte spaghetti?

Natuurlijk kan je ook kiezen voor een witte saus. Dat wordt in Noord-Italië bijvoorbeeld veel gebruikt omdat men daar minder tomaten in de saus doet. Persoonlijk associeer ik wit vaak met kaas op één of andere manier en ik zou dan ook niet snel voor een witte saus kiezen. Ik houd namelijk niet van kaas. Maar ieder heeft daarin natuurlijk zijn eigen smaak en je weet zelf het beste wat je wel en niet lekker vindt.

En jij?

Simone en Nicky delen op hun blogs hun eigen favoriete recepten. Maar ik ben ook nieuwsgierig naar wat nou jouw favoriete recept is. Dus hoe eet jij je spaghetti? Of eet je liever elleboogjes, penne of lasagna? En hoe maak je deze klaar? Dus jij bent nu aan de beurt! Wat is jouw favoriete spaghetti recept? Vertel het me in een reactie en wie weet ga ik jouw recept eens proberen.

Voor vanavond alvast: eet smakelijk! Of op zijn Italiaans: buon appetito!

Uitgelichte afbeelding: AndrijaP – Shutterstock

2 responses to “Blogmutsen & co: Spaghetti dag!

  1. Jenn schreef:

    Haha, en wij eten vanavond lasagna 😛 Ik ben wel gek op kaas, maar spaghetti maken we ook altijd traditioneel, gehakt, rode saus, een lading groente, en natuurlijk strooikaas er overheen.
    Maar spaghetti met champignon-roomsaus (is ook witte saus, zonder kaas!) en spekjes ipv gehakt is ook erg lekker.

  2. janny schreef:

    En 1 jauari bruine bobensoep dag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: