Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Blogmutsen & Co: Een dag uit mijn leven.

op 18/01/2017

Vandaag in de nieuwe blogmutsen & co neem ik je mee in een dag uit mijn leven. Tja en wat voor een dag neem ik dan? Een weekend dag? Althans, voor wat een weekend dag voor mij is… Nee, dat leek me niet leuk. Dus neem ik je mee op een werkdag voor mij. Wat zijn dan mijn werkdagen? Van dinsdag tot en met zaterdag. Omdat ik het meeste te vertellen heb over een vrijdag, neem ik je mee naar die dag.

Ochtend

Mijn wekker gaat, behalve op zondag, dagelijks om vier uur. Dan sta ik op om me aan te kleden, zodat ik rond een uur of vijf, haf zes de deur uit kan om, meestal op de fiets, naar het krantendepot te gaan. Daar sorteer ik dan mijn kranten uit op een voor mij logische manier om ze vervolgens te gaan bezorgen. Van rustig thuiskomen is daarna geen sprake, want zodra ik rond zeven uur dan thuis ben, moet ik Bjarne gaan aankleden en zorgen dat hij te eten heeft om vervolgens zelf onder de douche te springen. Tegen kwart over acht zijn we dan allebei klaar (goed, ik moet dan nog wel ontbijten) en vertrekken we lopend naar de peuterspeelzaal waar Bjarne dan heen gaat.

Eenmaal weer thuis ga ik dan ontbijten en daarna kijk ik meestal wat programma’s terug die in de voorgaande week op televisie te zien waren. Bijvoorbeeld “de mannen van dokter Anne” of “dagboek van een callgirl”. Soms kijk ik deze programma’s ook ’s avonds wel terug als Daphne slaapdienst heeft, maar meestal is de dinsdag of vrijdag morgen daar een perfect moment voor. Dan tegen 11 uur ga ik weer naar de peuterspeelzaal en dan kan ik Bjarne weer ophalen. Meestal doen we dat overigens wel met de auto of met de kinderwagen, want Bjarne is dan te moe om terug te lopen naar huis. Dus kiezen we er dan voor om hem op te halen met de auto.

Zodra ik dan thuis ben kan ik mijn fiets meestal gaan pakken. Soms is het zo dat Daphne dan bijna thuis is, maar meestal kan ik gelijk door om te gaan werken bij de post.

Foto: via Shutterstock

Middag

Wanneer ik dan thuiskom is het inmiddels een uur of twee ’s middags. Dan ga ik me dus weer wat te eten maken en als ik geluk heb ligt Bjarne dan op bed, zodat ik even een rustig momentje op de dag heb. In de zomer als het heel mooi weer is, dan kan het ook gebeuren dat we bijvoorbeeld naar GaiaZOO gaan voor een uurtje of twee. Dat is het voordeel van het hebben van een abonnement, dan kan je gewoon af en toe even snel gaan en een klein deel van het park bekijken. En voor Bjarne is dat wel zo leuk.

Daarna komt dan altijd dat moment dat je moet gaan bedenken wat je gaat eten. En wie er gaat koken. Of dat we snel even wat halen bij bijvoorbeeld de snackbar of de Chinees. Bjarne kan dan nog even spelen in de kamer en uiteindelijk gaat hij dan samen met één van ons zijn speelgoed opruimen zodat we kunnen gaan eten. Hij heeft namelijk nogal de neiging om op tafel te spelen met zijn speelgoed. Of de tafel te gebruiken als grote parkeerplaats…

Avond

Nadat ik Bjarne op bed heb gelegd, dan is het tijd voor mezelf. Ik pak dan mijn jas en tas en pak munten om wat te drinken en ga lopen naar het gemeenschapshuis bij ons om de hoek. Dit klinkt misschien oubollig, maar ik ga daar altijd heen voor de repetitie van het koor waar ik al een aantal jaren bij zing. Dat is natuurlijk wel inspannend, maar het geeft mij ook wel energie. En het is voor mij een manier om onder de mensen te komen en even een avond zonder Bjarne te hebben. Dit klinkt misschien heel zwaar, maar het is gewoon wel eens lekker om niet thuis te zijn en te weten dat de andere mama bij Bjarne is.

Na de repetitie loop ik dan weer naar huis, goed, als het echt heel slecht weer is ofzo wordt ik wel eens thuis afgezet, en dan ga ik nog even snel met de honden naar buiten. Daarna is het naar boven en naar bed, want zaterdags om 4 uur gaat de wekker weer..

Kijk ook eens naar de dagen van Nicky en Simone. Hoe breng jij je dagen door?


One response to “Blogmutsen & Co: Een dag uit mijn leven.

  1. Rachel Kromdijk schreef:

    Wat een bizarre en drukke dag… wauw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: