Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Review: Vlaamsch Broodhuys

op 17/02/2017

Onlangs las ik een persbericht over het Vlaamsch Broodhuys. Zelf kende ik dit bedrijf niet, maar zij blijken al 20 jaar actief te zijn als ’s lands bekendste kwaliteitsbroodbakker. Maar hun broden vind je natuurlijk niet gewoon bij de supermarkt. Dus logisch dat ik ze niet zo kon. Toch was ik nieuwsgierig en ik besloot een mail te sturen met de vraag of ik producten mocht proeven. Niet lang daarna ontving ik een mooi broodblik met twee broden thuis. Wat ik daarvan vond, dat vertel ik je vandaag.

Vlaamsch Broodhuys

Vlaamsch Broodhuys bakt zoals topkoks koken; met hoogwaardige ingrediënten, culinaire bezieling en jarenlange ervaring. Sinds 1996 bakken Dimitri Roels en zijn bakkers voedzaam en smaakvol zuurdesembrood. Vlaamsch Broodhuys liet topchefs, en later ook de Nederlandse huishoudens, kennis maken met brood zoals brood bedoeld is. Dimitri Roels wist dat hij in die tijd een pioniersrol had. Hij was toen al zeker van zijn zaak, en had een missie om mensen weer bewust laten genieten van brood, elke dag opnieuw. Met succes, want iedereen die de geur van echt brood ruikt kan niet meer terug. Goed brood verbindt de mensen aan tafel, en is niet meer weg te denken uit onze broodcultuur.

Bron

Twee broden

Ik ontving maar liefst twee broden, namelijk het Chistophe Pavé brood en een krenten-rogge brood. Nou ben ik zelf geen liefhebber van het roggebrood zoals wij dit in de winkel kunnen kopen, of het echte Duitse brood, waar veel rogge in zit, waardoor het erg droog is. Maar toch wilde ik het krenten-rogge brood gewoon proeven, zodat ik mijn eigen mening weer kon geven in dit artikel. Beide broden hebben een gewicht van 400 gram en kosten respectievelijk € 3.25 en € 4.45.

Christophe Pavé

Dit brood is vernoemd naar de oudste zoon van Dimitri Roels. Het is een vierkant gevormd brood bereid volgens de pousse lent methode bestaande uit roggedesem en mout. Het brood is gedecoreerd met sesamzaad, lijnzaad en bergzout kristallen. Ik vond de smaak van dit brood eerlijk gezegd heel verrassend. Je proeft de zout kristallen en het lijnzaad en sesamzaad. Nou ben ik sowieso een liefhebber van brood met zaden en pitten, dus wat dat betreft was dit het perfecte brood voor mij. Het brood vult goed, enig nadeel (voor mij dan) is dat je de sneden zelf moet snijden, waardoor iedere snee brood een andere dikte heeft. Maar goed, je hebt dan wel een super lekkere boterham.

vlaamsch broodhuys

Krenten-rogge brood

Zoals ik al even aanhaalde, ik ben geen liefhebber van brood met veel rogge. Sterker nog, het roggebrood zoals hier in de winkel ligt, dat lust ik dus echt niet. En toch was het krenten-rogge brood van het Vaamsch Broodhuys eigenlijk best wel lekker. Ik vond het persoonlijk wel iets droog, maar door de krenten die rijkelijk aanwezig waren in het brood was het ook wat zoet van smaak. Dit brood was voor ons in elk geval een succes.

Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van het Vlaamsch Broodhuys heeft  men een filmpje gemaakt waarin de kijker wordt meegenomen in de wereld van Vlaamsch Broodhuys: hoe het begon en hoe Dimitri zijn droom verwezenlijkte om het allerlekkerste brood te maken voor zoveel mogelijk mensen.

20 Years of Vlaamsch Broodhuys from Vlaamsch Broodhuys on Vimeo.

Van wat voor brood houd jij? Laat je het me weten in een reactie?


One response to “Review: Vlaamsch Broodhuys

  1. Ik ben echt een broodhater stiekem – alleen voor een casino wit (oortjesbrood!) mag je me wakker maken.

    Dit klinkt allemaal zoooo gezond. Not for me, gok ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: