Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Van Moederdag en Vaderdag een verwendag maken

op 10/03/2017

Vaderdag 2017 en Moederdag 2017 komen er weer aan in de komende maanden. Deze dagen zijn ieder jaar weer een mooie gelegenheid om stil te staan bij het ouderschap. Zowel voor de ouders als voor de kinderen. Maar wat is nu een leuk Vaderdagscadeau en wat het perfecte Moederdagcadeau? Hiervoor moeten we eens gaan kijken wat bij de verschillende ouders past en ze ook wat beter kennen.

Moederdagcadeau voor alle soorten moeders

Meestal zijn moeders snel tevreden met wat ze krijgen van hun kind of van hun partner. Maar een Moederdag cadeau mag best een beetje persoonlijk zijn. Hoewel je de meeste moeders een plezier doet met een bloemetje of een lekker luchtje, zijn meer persoonlijke cadeaus toch eigenlijk veel leuker. Ze krijgt daar een speciaal gevoel van omdat het speciaal voor haar is uitgezocht. Zo kun je een moeder met bepaalde hobby’s altijd een plezier doen met een tijdschrift dat daarover gaat. Als je er als kind dan ook nog een leuk versje bij maakt is dat een heel persoonlijk Moederdag cadeau. Als ze geen hobby heeft, kun je haar overigens nog steeds een plezier doen met een leuk tijdschrift. Maar ook een lekkere doos bonbons gaat er zeker in.

Moederdagcadeau zelf maken

Waar je moeder echt een plezier mee kunt doen, is een zelfgemaakt cadeau. Elke moeder is helemaal weg van cadeautjes die door haar kinderen zelf gemaakt zijn. Of door haar partner natuurlijk. Het geeft aan dat ze zo gewaardeerd wordt, dat je tijd steekt in de verrassing en dat je er goed over nagedacht hebt. Wat bijvoorbeeld heel erg leuk is, is een theedoosje, of gewoon een rommeldoosje van hout kopen bij een goedkope winkel. Action of Xenos hebben hier een keur aan. Dan ga je deze versieren met papier, stukjes stof, plakpapier of je gaat hem beschilderen. Je kunt het zo gek maken als je wilt. Hartjes, bloemetjes, laat je fantasie de vrije loop. De kleintjes kunnen ook iets heel leuks doen met zelf geplukte bloemetjes. Welke moeder is nu niet vertederd als haar peuter aan komt zetten met een handvol (geknakte) bloemetjes uit de berm of uit het bos.

Verwennen als Moederdag cadeau

Je kunt moeder natuurlijk ook een verwendagje geven voor Moederdag. Dat betekent dan dat ze even van alles niet hoeft te doen die dag. Afwassen bijvoorbeeld, stofzuigen, de was opvouwen, de hond uitlaten en nog veel meer wat je kunt bedenken. Zo heeft ze lekker haar handen vrij om die dingen te doen die ze leuk vindt en kan ze het hele jaar terugkijken op een heerlijke Moederdag 2017. Heel waardevol. Je kunt ook een lekker bad vol laten lopen met een fijn luchtje erin en haar dan bij verrassing uitnodigen om naar de badkamer te komen. Vaders kunnen haar meenemen voor een etentje of een avondje uit. Naar de film, theater of net wat ze leuk vindt. Met natuurlijk een oppas geregeld voor de kids. En natuurlijk hoort een ontbijt op bed erbij als aanvang voor deze leuke dag. Maak er voor haar een dag van om nooit meer te vergeten.

Vaderdag 2017

Ook voor vader kun je een mooi Vaderdagscadeau kopen. Iets voor zijn hobby of voor andere ontspanning. Ook voor mannen zijn er leuke tijdschriften en een flesje van zijn favoriete drankje wordt ook altijd gewaardeerd. Wat ook heel leuk kan zijn, zijn bijzondere gadgets. Deze kun je op verschillende sites bestellen. En reken maar dat veel dingen een leuk Vaderdag cadeau zijn. Ook vaders vinden het leuk wanneer er aan de verpakking van hun cadeaus speciale aandacht is besteed. Verpakt in een vrolijk papier met een toepasselijk gedichtje erop, doet toch heel anders aan dan alleen cadeaupapier. Maak er iets bijzonders van. Dat vindt ie altijd fijn.

vaderdag
Maar het allerleukste is om een Vaderdag cadeau te maken. Je kunt dan denken aan een leuk beschilderd lijstje met een foto van al zijn geliefden erin. Die kan hij dan op zijn bureau op zijn werk zetten. Zo wordt hij elke keer weer herinnerd aan die fijne Vaderdag 2017. Of een potje versieren waar je zijn favoriete snoepgoed in doet. Dat kun je doen met een leuk bandje, lintje waar een wens op een labeltje aan hangt. Je maakt er een leuk etiket op, je versiert de deksel…. klaar. Ook voor vader is een versierd doosje met iets lekkers erin een leuk Vaderdagscadeau.

Verwendag als Vaderdag cadeau

En natuurlijk kun je vader ook verwennen op Vaderdag 2017. Alleen al door hem de hele dag of een groot deel van de dag lekker te bedienen met zijn drankjes, zijn favoriete maaltje klaar te maken. Je kunt zijn auto mooi wassen en een lekker ontbijtje voor hem maken. Deze moet je hem natuurlijk op een keurig dienblaadje op bed brengen en er een beetje feestelijk uit laten zien. Je kunt zijn pantoffels voor hem klaarzetten en ervoor zorgen dat hij een heerlijke ontspannen dag heeft. En moeder kan ook hem meenemen naar een restaurant, naar zijn café of ook mee naar de film. Laat vader heerlijk genieten van deze dag zodat ook hij een fijne herinnering heeft aan deze dag.


3 responses to “Van Moederdag en Vaderdag een verwendag maken

  1. janny schreef:

    Doet me denken aan vroeger toen jullie nog klein waren

  2. ~ Inge ~ schreef:

    Leuke blog! Kleine kinderen heb ik niet meer….maar ben toentertijd jarenlang overladen met zelfgemaakte cadeaus…erg leuk! En ieder jaar vond ik het leuk om te zien hoe verrassend de juffen en meesters van school waren om steeds weer wat nieuws te verzinnen!

  3. ElsaR schreef:

    Wat leuk blog heb je, een heel leuk artikel, leuk om te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: