Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Kerstverlichting 2017? De nieuwste trends zijn bekend

op 14/04/2017

Ik weet het, het is pas april. Maar toch neem ik je alvast mee naar de nieuwste trends voor de aankomende kerst.

Groen en andere donkere kleuren zijn in

Als je kijkt naar de nieuwste trends op het gebied van woninginrichting zie je dat de kleur groen een belangrijke rol speelt. Ook als kerstdecoratie zal tijdens de komende kerstdagen veel gebruikt worden van deze natuurlijke groene kleur. Grappig is dat dit goed past bij de boom en andere kerstversieringen. Een andere kleur die echt in opkomst is is een bijzonder mooie, namelijk Denim Drift. Deze donkerblauwe kleur doet wel iets denken aan de kleur van spijkerbroeken. Je denkt in eerste instantie misschien: past dat wel mooi bij de kerstverlichting? Maar je zult zien dat dat echt heel goed gaat matchen. Prettig is dat deze kleur donker genoeg is om met allerlei andere kleuren te combineren. Crème is bijvoorbeeld erg mooi bij Denim Drift. Ga je nieuwe kerstboomverlichting kopen, dan zul je deze kleur zeker tegenkomen. Ook donkerbruin, donkerrood en paars zullen het goed doen dit jaar als kerstdecoratie. Ook is het geweldig mooi om kerstballen in deze warme kleuren op te hangen. Een onmisbare kerstversiering. Ook al zin om nieuwe kerstverlichting aan te schaffen?

De kerstboom

De kerstboom doet dit jaar toch zeker ook weer mee als kerstverlichting? Het kan een ontzettend leuke traditie zijn om ieder jaar rond kerst met elkaar de boom te versieren met kerstballen, led kerstverlichting en andere kerstdecoratie. Waar komt eigenlijk het idee vandaan om in december een naaldboom in huis te plaatsen? We moeten, om een antwoord op deze vraag te vinden, terug naar de zestiende eeuw. Maarten Luther zei toen dat deze boom een symbool is van de geboorte van de Heere Jezus. De boom herinnert volgens de hervormer aan de boom in het paradijs. En de kerstballen doen denken aan de appels die Adam en Eva daar aten. In eerste instantie werd de boom vooral in kerken geplaatst, maar na verloop van tijd kwamen de kerstbomen ook – als kerstverlichting – de huiskamers binnen. Gelukkig maar, want wat moeten we zonder de boom? Het is ontzettend gezellig om samen rond de verlichte boom te genieten van elkaar en van de vrije dagen. Kies je er dit jaar echter voor om geen grote boom in huis te halen? Je kunt dan ook een of meer kleinere kunstboompjes nemen. Deze boompjes met pot, dennenappels en verlichting zijn een leuk alternatief. Ze kunnen trouwens ook prima gebruikt worden naast de grote boom voor extra gezelligheid en extra kerstverlichting.

Led kerstverlichting

Rond de kerstdagen is het donker, dus door middel van de kerstverlichting proberen we wat meer licht te creëren. Dit kan op verschillende manieren. Je steekt flink wat kaarsen aan, de schemerlampjes doen mee en dan natuurlijk nog de verlichting in de kerstboom. Werd er vroeger vooral gebruikgemaakt van de gloeilamp als het gaat om kerstverlichting, tegenwoordig kiezen we massaal voor led verlichting. Dit heeft grote voordelen boven het verlichten door middel van de gloeilamp. Led kerstverlichting wordt niet warm en is veel efficiënter en daarom natuurlijk goedkoper. Deze lampen gaan langer mee en zijn ook heel geschikt om te gebruiken bij koude temperaturen. Ideaal dus voor de kerstverlichting buiten. Een ander voordeel van led verlichting is dat het in veel meer kleuren beschikbaar is. Meerdere kleuren als kerstverlichting is toch zeker fantastisch?

Welke kerstversiering kies jij?

Heb je inmiddels alweer wat ideeën gekregen over de kerstverlichting? Spreken de nieuwe trends op het gebied van kerstverlichting je wel aan? Kerst lijkt nog ver weg, maar als je dan weer het een en ander leest over de gezellige decembermaand, komen er wellicht toch al allerlei ideeën opborrelen. Neem je dit keer een kunstkerstboom? Wat doe je met de kerstverlichting buiten? Je kunt natuurlijk denken dat de gordijnen toch dicht zitten en dat de kerstverlichting buiten niet zo zinvol is, maar dat is absoluut niet het geval. Je zult nog meer dan genoeg genieten van al die lichtjes in de tuin. En anders de kinderen wel. Die vinden al die lampjes buiten soms nog indrukwekkender dan de kerstverlichting binnenshuis. Nu we het toch over de kinderen hebben; vaak zijn zij ook helemaal weg van de verschillende kerstfiguren. Het is ontzettend gaaf om een tafereeltje te maken met verschillende figuren bij elkaar. Wat denk je bijvoorbeeld van een aantal paddenstoelen? Of een aantal dieren bij elkaar zoals een ijsbeer en pinguïns. Laat de kinderen anders helpen met uitzoeken. Vaak hebben zij veel creatieve ideeën en ze hebben tenslotte ook veel vrije dagen in de maand december. Laten we als laatste ook onze kerststerren niet vergeten. Die zijn toch zeker onmisbaar als kerstverlichting? Een mooie ster voor het raam of een lichtgordijn langs de muur. Laat ze maar komen die donkere dagen in december. We maken er wat van en verlichten onze huizen door middel van fantastische kerstverlichting.


One response to “Kerstverlichting 2017? De nieuwste trends zijn bekend

  1. Kreanimo schreef:

    Oei – oei!
    Dat is inderdaad al snel!
    Wij hebben al een paar jaar LED in de boom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: