Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Organiseer een geweldig kinderfeestje met een klein budget

op 19/05/2017

Is jouw kind binnenkort jarig en heb je maar een beperkt budget om de verjaardag te vieren? En wil je toch een feest voor jouw kind organiseren dat hij of zij nooit zal vergeten? Dan kunnen we je vertellen dat je je geen zorgen hoeft te maken. Zelfs met een beperkt budget is het namelijk mogelijk om een geweldige verjaardag te organiseren voor jouw kind. Met een beetje creativiteit kom je vaak al een heel eind. www.topcadeau.nl geeft je graag tips over het organiseren van een geweldige verjaardag.

Het verjaardagscadeau

Om te beginnen wil je natuurlijk het verjaardagscadeau geven dat jouw kind het liefste wilt hebben. Helaas kunnen dit soms behoorlijk prijzige cadeaus zijn, zoals een nieuwe fiets of een spelcomputer. Wanneer je maar een beperkt budget hebt, zijn dit cadeaus die moeilijk te betalen zijn. Wil je toch graag ervoor zorgen dat jouw kind het gewenste cadeau krijgt voor zijn of haar verjaardag? Dan kun je het probleem oplossen door te vragen of opa’s en oma’s mee willen betalen aan het cadeau. Daarnaast kun je ook nog ooms, tantes en vrienden vragen, zodat jullie de kosten voor het cadeau kunnen delen. Vaak zijn vrienden en familie juist blij als ze op deze manier bij kunnen dragen aan een mooi geschenk.

kinderfeestje

Andere leuke cadeaus voor een mooi budget

Het kan ook voorkomen dat jouw zoon of dochter geen speciale wensen heeft voor een cadeau voor zijn of haar verjaardag. Ook kan de kans bestaan dat het cadeau op het verlanglijstje toch echt te duur is. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om voor een budgetprijs leuke cadeaus te vinden of te maken. Zo kun je bijvoorbeeld van een mooie lap stof en houten stokken een tipi tent maken en jouw kind daarmee verrassen op zijn of haar verjaardag. Ook is er bij de kringloopwinkel vaak mooi speelgoed te vinden voor een geweldig prijsje. En vergeet daarnaast de tweedehands websites zoals bijvoorbeeld Marktplaats, Speurders of eBay niet. Door deze sites regelmatig te bekijken kun je vaak mooi kinderspeelgoed vinden voor een budgetprijs. Door te zoeken naar advertenties in jouw omgeving kun je besparen op de verzend- of reiskosten.

Verjaardag vieren in de lente of zomer

Ook het kinderfeestje mag niet ontbreken bij het creëren van een geweldige verjaardag. Om een leuk kinderfeest te organiseren hoef je niet naar een duur pretpark of kaartjes te kopen voor het zwembad. Wanneer jouw kind in de zomer of lente jarig is en er mooi weer wordt verwacht, kun je een speurtocht uitzetten in het bos. Je kunt daarnaast ook een bal meenemen zodat de kinderen kunnen voetballen. Ook een bezoek aan de kinderboerderij of speeltuin is een goed idee voor een verjaardag en kost meestal geen geld. Als afsluiting kun je een groot kleed neerleggen en gezellig gaan picknicken. Je hoeft dan alleen maar broodjes en iets te drinken te kopen.

Verjaardag meisje bij slecht weer

Wanneer jouw dochter een kinderfeestje geeft en alleen maar meisjes op haar verjaardag laat komen, kun je bij slecht weer gezellig armbandjes gaan maken met de meiden. Je hoeft dan alleen maar verschillende kraaltjes en touw aan te schaffen. Na het maken van de armbandjes kun je met de meiden gaan dansen in de woonkamer of ze een playbackshow laten organiseren met een leuke prijs. Vervolgens kun je de dag afsluiten met lekkere, budget pannenkoeken of poffertjes.

Verjaardag jongen bij slecht weer

Ook wanneer je een verjaardag met jongetjes gaat organiseren kun je bij slecht weer lekker binnen blijven en heerlijk gaan knutselen. Met papier, lijm en bijvoorbeeld melkpakken kun je de gekste dingen maken. Denk bijvoorbeeld aan een piratenhoed of een robot. Het kijken van een stoere film of een playbackshow is een optie om de jongens heerlijk te vermaken. En heb je weleens nagedacht over het organiseren van een stoelendans op een verjaardag? Dit is een goede optie om de kinderen lekker bezig te houden. Als je beschikt over een frituurpan kun je als afsluiting voor weinig geld frietjes en kroketjes voor de jongens bakken.

Verjaardag kind vieren op school

Ook in de klas is het natuurlijk geweldig als jouw kind de mogelijkheid heeft om uit te delen op zijn of haar verjaardag. Veel scholen willen het liefst dat de traktaties gezond zijn. Gezond trakteren hoeft niet moeilijk te zijn en is vaak nog goedkoper dan het uitdelen van snoep en chocola op een verjaardag.

Verjaardag jongen en uitdelen op school

Wanneer jouw zoontje zijn verjaardag gaat vieren op school, kun je zelf van papier stoere ridders knutselen en deze met sterke lijm vastmaken aan een satéprikker. Door aan de satéprikkers gezonde lekkernij te rijgen zoals: komkommers, tomaatjes en (gekookte) worteltjes, heb een prachtige, gezonde traktatie. Als je liever snoep wilt trakteren, kun je spekjes of andere soorten snoep aan de satéprikker rijgen.

Verjaardag meisje en uitdelen op school

Als je een meisje hebt dat voor haar verjaardag gaat uitdelen op school, kun je prinsessen van papier knutselen en deze op een satéprikker plakken. Natuurlijk kun je ook andere kunstwerken bedenken zoals het knutselen van een zonnetje of een regenboog. Net zoals bij jongens kun je allerlei lekkers op de prikker rijgen. Wanneer jouw kindje nog heel klein is, kun je het beste na het rijgen van het lekkers het scherpe puntje van de satéprikker afknippen. Je kunt ook rozijndoosjes kopen en deze feestelijk versieren. Door de traktatie in een feestelijke mand te plaatsen en aan deze mand ballonnen te hangen, heb je in een handomdraai een feestelijk geheel.

En nu? Genieten!

Zoals je hebt kunnen lezen is het niet moeilijk om voor een beperkt budget een leuke verjaardag te organiseren. Het vergt alleen wat meer creativiteit en inlevingsvermogen. Lukt het je toch niet helemaal om een leuke verjaardag te organiseren of kom je handen te tekort? Vraag dan om hulp uit je omgeving. Zo voorkom je dat het organiseren van een budget verjaardag je teveel stress en energie kost. Het is namelijk ook erg belangrijk dat jij kunt genieten van de verjaardag van jouw zoon of dochter!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: