Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Sport | Hardlopen, ik doe het nog steeds

op 10/07/2017

In het verleden schreef ik natuurlijk vrij veel over het hardlopen. Een sport die ik zelf probeerde op te bouwen, een vorm van bewegen de ik ook nooit echt volhield, maar die me blijft triggeren en die ik toch ook wel steeds opnieuw probeer te doen. In dit artikel praat ik je bij over het hardlopen op dit moment en waarom ik ervan overtuigd ben dat ik het nu WEL vol ga houden. Oh ja, en ik heb nog één vraag aan jou, of je nou zelf een hardloper bent of niet, je kunt hem vast beantwoorden in een reactie.

Waarom? Je beweegt toch al genoeg?

Dat is de vraag die mij het meeste gesteld wordt. Waarom ga je hardlopen? Je beweegt al zoveel met de post. Ja, dat klopt, maar dat is mijn werk. ik vind het ook fijn om buiten mijn werk te kunnen bewegen op momenten waarop ik dat wil. En, misschien nog wel belangrijker, om te kunnen ontspannen. Want ja, lopen ontspant ook. Maar daar kom ik straks nog op terug. Voor mij is het hardlopen gewoon een manier om toch extra te bewegen, buiten te komen en gewoon op een goede manier met mijn gezondheid, conditie en dat soort dingen bezig te zijn. Dus ja, ik beweeg misschien genoeg tijdens mijn werk volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen, maar dat geeft mij niet de voldoening die ik voor mezelf zoek. Waarmee ik niet zeg dat ik geen voldoening uit mijn werk haal trouwens!

Ontspannen

Ik haalde het net al even aan, ik kan tijdens het lopen goed ontspannen. Natuurlijk is hardlopen behoorlijk inspannend omdat je iets van je lichaam vraagt wat je normaal niet doet. Maar ik vind het gewoon heerlijk om het veld in te gaan, muziek op mijn oren en gewoon lopen. Nergens aan denken. Even niet denken aan thuis, werk, zorgen, nieuws, narigheid. Nee, gewoon even alleen naar buiten en bezig zijn. Grenzen verleggen, genieten, ontspannen, tijd voor mezelf. Want dat laatste neem ik eigenlijk niet echt. De enige tijd die ik echt voor mezelf neem is de koorrepetitie op vrijdagavond. Nou ja en dus de momenten die ik gebruik om te gaan lopen.

Records

En ja, natuurlijk als je gaat lopen, dan krijg je vanzelf ook records in het lopen. Momenteel wissel ik nog heel veel af tussen hardlopen en wandelen hoor. Maar het is natuurlijk wel de bedoeling om uiteindelijk gewoon 5 kilometer bijvoorbeeld aan één stuk te lopen. En daar werk ik ook echt naar toe. Zo heb ik enige tijd geleden op woensdagavond tijdens een looptraining op een atletiekbaan voor het eerst een kilometer gelopen aan één stuk. Daar heb ik geen goede tijdsregistratie van, maar tijdens het lopen maak ik wel altijd gebruik van de Runtastic app op mijn telefoon en daar kan ik dus ook wel wat terug vinden. Onlangs tikte ik voor het eerst de 5 kilometer aan toen ik samen met mijn moeder een rondje liep. En daar zijn nog een paar 5 kilometer loopjes op vakantie achteraan gekomen. En dus heb ik daar nu ook een persoonlijk record op. Voor mij een record, voor de geoefende loper een lachertje, maar hey, ook zij zijn ooit met een misschien waardeloze tijd begonnen. Mijn “PR’s” nu op de kilometer en de 5 kilometer zijn:

  • 1 km: 6.56
  • 5 km: 47.15

En ik ben ervan overtuigd dat als ik over een maand of twee een update schrijf, deze tijden aangepast kunnen worden naar een snellere tijd.

Evenementen

Nu ik een afstand van 5 kilometer in elk geval heb afgelegd (wat ik nooit had kunnen of durven dromen) ben ik toch ook langzaam alvast aan het kijken naar eventuele loopevenementen die leuk zijn om aan deel te nemen. En dat is waar ik jullie om een reactie vraag. Ik kan natuurlijk heel simpel via Google gaan zoeken naar loopevenementen, maar soms is het ook wat irritant om wat te vinden. Dus vertel mij:

  • Als je hardloper bent: welke evenementen vind jij het leukst om te lopen?
  • Als je geen hardloper bent: welke evenementen vinden bij jouw in de buurt plaats?

Wellicht kan ik één of meer van de evenementen die jullie me noemen aan mijn wishlist toevoegen.


2 responses to “Sport | Hardlopen, ik doe het nog steeds

  1. Jenn schreef:

    Heel erg uit de buurt voor jou, maar Wings For Life is echt zo de moeite waard! Er is geen finish, maar de finishlijn haalt jou in in de vorm van een auto, het idee is om hem zo lang mogelijk voor te blijven. Hele fijne sfeer, bijzondere race en het maakt niet uit hoe ver je kan komen. Opbrengst gaat volledig naar dwarslaisie onderzoek.
    Bij mij in de buurt heb je de Marikenloop, de Stevensloop (zijn al geweest) en de Zevenheuvelenloop/nacht (in november, ik doe mee met de nacht). En de meer ‘fun’ evenementen, wel met tijdsregistratie, maar geen tijdslimiet, de Bruggenloop, de Eilandrun en de Night Run Festival (alleen ervaring met de laatste, is ook erg de moeite waard!).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: